Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Dürüstlük Kazanır Cukkacılar Gider

Ahmet İkbal’in kaleminden; Dürüstlük kazanır cukkacılar gider

Dürüstlük Kazanır Cukkacılar Gider
REKLAM ALANI
13 Eylül 2018 13:24 | Son Güncellenme: 22 Eylül 2018 18:12

Kişi Dostunun Dini Üzeredir. Öyleyse her biriniz kiminle dostluk ettiğine dikkat etsin.Ne güzel de söylemiş değil mi kutlu peygamber. Yazıma başlarken hepinizin hicri yılbaşını kutluyorum. İnşallah bu yeni yılda her şey başta ülkemiz için iyi olur. Şimdi gelelim bir hadisle başladığım yazımın konusuna. İnsanın yaradılış gereği sevdiği kişilere tabi olduğu , onlarla vakit geçirdiği ve onların fikirlerinden etkilendiği bilinen bir gerçektir. Hayatın her kesiminde bu böyle. Tabi ki siyasette de. İnsanoğlunun da konu başlığı ne olursa olsun iyisi var kötüsü var. Ve bazen bu iyi ve kötü insanlar içi içe geçmiş olabiliyor. Siyasette kimisi cebini dolduruyor, kimisi gönülleri dolduruyor herkesin amacı farklı. Samsun siyasetinde de uzun yıllardır tek derdi cebini doldurmak olan siyasetçiler var ve artık ayyuka çıkmış durumda. Öyle ki kendi arkadaşlarının kanuna uygun işlerini bile rüşvetsiz halletmez hale gelmişler. Şimdi hiç isim vermeden sizin aklınıza birkaç kişi geldi bile. Aslında bu kişiler Samsun’a hizmet etmek için kurulmuş olması gereken bir ekibin parçasını oluşturuyor ama maalesef hizmet ettikleri şey çok başka. Dolayısı ile bu ekibin bağlı olduğu kişi de ister istemez zan altında kalıyor. Ama sorun şu ki uzun yıllara dayanan bir dostluk hukuku olduğunda insan yanlışını görse bile cezalandırma konusunda çekingen kalabiliyor ama maalesef bir süre sonra dostun hatası dönüp dolaşıp sizi de buluyor ve adınızı lekeliyor.
Hele dostunuz gördüğünüz kişinin cebini doldurmak için sizi aldattığı, yalan söylediği senaryo ise en kötüsü sanırım. Hele menfaat uğruna yalan söylediğiniz yöneticiniz sizin yüzünüzden gücünü de kaybetti ise işte sözde de olsa dostluk burada bitiyor. Ayrıca dost dediği adama dostluk yapmayanın, dostu olmayana nasıl davranacağını varın siz düşünün. Biraz karışık oldu biliyorum ama anlatmak istediğim şey şu. Bu aklınıza gelen şahsın şimdi yeni bir patronu var ve onu yıpratmak için her yolu deneyecek. Hele ki yeni patron cukka işlerini hiç sevmeyen biri olduğu için ne yapıp edip ondan kurtulmak zorunda. Ayrıca cebini doldurmaktan başka hiçbir projesi fikri olmayan bu adam yeni gelen başarıları da geçmişte içinde bulunduğu ekibe mal etmeye çalışacak ama başaramayacak.
Yeni dönemde tamamen sistem dışı kalacak bu adam şimdi tüm gücüyle etrafa saldırıyor. Ama ne kadar saldırırsa saldırsın sadece çırpındıkça batacak. Çünkü bataklıkta kural budur!

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.