Dolar 43,9784
Euro 51,3309
Altın 7.285,84
BİST 12.943,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 9°C
Paz 9°C

19 Mayıs ile OKA protokolü ‘NEBİYAN’ ATAĞI!

Samsun’da, ‘Nebiyan Markalaşma Yolunda’ başlıklı proje ile Nebiyan fasulyesi, Nebiyan kestanesi ve 19 Mayıs salebine coğrafi işaret alınması hedefleniyor

19 Mayıs ile OKA protokolü  ‘NEBİYAN’ ATAĞI!
5 Mart 2026 00:33

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde, bölgenin tarımsal zenginliklerini markalaştırmaya yönelik önemli bir adım atıldı. 19 Mayıs Belediyesi tarafından hazırlanan proje doğrultusunda Nebiyan lezzetleri için coğrafi işaret başvurusunda bulunulacak. Projenin protokolü, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehlika Dicle arasında imzalandı.

19 Mayıs ile OKA protokolü

'NEBİYAN' ATAĞI!

OSMAN TOPALOĞLU: YEREL
KALKINMA İVME KAZANACAK
Protokol hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Topaloğlu, ilçenin doğal ve tarımsal değerlerini gelecek kuşaklara aktarmayı temel hedef olarak gördüklerini belirtti. Coğrafi işaret tesciliyle birlikte ürünlere katma değer kazandırılacağını vurgulayan Topaloğlu, bu sürecin üreticinin gelirini artıracağını ve yerel kalkınmaya ivme kazandıracağını ifade etti. Coğrafi işaretli ürünlerin hem ihracat hem de turizm gelirleri açısından bölgeye katkı sağlayacağını dile getiren Topaloğlu, gastronomi alanındaki bu adımın ilçenin sosyokültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sunmasını beklediklerini kaydetti.

19 Mayıs ile OKA protokolü

'NEBİYAN' ATAĞI!

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
Mehlika Dicle ise projenin, Samsun’daki turizm paydaşlarının fuar katılımlarından daha fazla verim elde etmesini amaçladığını belirtti. Dicle, fuar öncesi ve sonrası süreçlerin geliştirilmesine yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin de proje kapsamında yer aldığını ifade etti.