Dolar 32,4254
Euro 34,7545
Altın 2.425,70
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

‘ADIM ADIM YAĞMALIYORLAR!..’

Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Fabrika lojmanlarını arazisiyle TOKİ’ye devrettiler. Fabrikayı gözden çıkarıp adım adım yağmalıyorlar” dedi

‘ADIM ADIM YAĞMALIYORLAR!..’
REKLAM ALANI
12 Ekim 2022 18:08

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Çarşamba Şeker Fabrikası lojmanlarının, arazisiyle birlikte TOKİ’ye devredilmesine sert tepki gösterdi. Hancıoğlu, “Bu adım, iktidarın Çarşamba Şeker Fabrikası’nı artık tamamen gözden çıkardığının bir kanıtıdır ve şimdi fabrikanın varlıkları yine bu iktidar tarafından yağmalanmaktadır” dedi.

‘FABRİKAYI ADIM ADIM YAĞMALIYORLAR’
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Meclis Genel Kurulu’nda, iktidarın Çarşamba Şeker Fabrikası’nı adım adım yağmaladığını söyledi. 11 yıldır üretim dışı olan fabrikanın yeniden faaliyete geçebilmesi için yapılması gereken revizyon yatırımlarının kasıtlı bir biçimde engellendiğine işaret eden Hancıoğlu son olarak Eylül ayı sonunda imzalanan bir protokolle fabrika lojmanlarının TOKİ’ye devredildiğini açıkladı.

ÜRETİCİYE, ÇALIŞANA YALAN SÖYLEDİLER
Neslihan Hancıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“Bu iktidar, 2011 yılından bu yana seçim bölgem Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Şeker Fabrikası’nı çürümeye terk etmiştir. Pancar üreticimiz, çalışanlar ve Çarşamba halkı 11 yıldır ‘fabrika yeniden çalışacak’ yalanıyla aldatılmıştır.
Ve bugün öğreniyoruz ki fabrikanın 15 bloktan oluşan toplam 90 lojmanı, 64 bin 500 metrekarelik arazisiyle birlikte TOKİ’ye devredilmiş.

‘BUNUN HESABINI VERECEKSİNİZ’
‘Yeniden açılacak’ denilen fabrikanın lojmanlarına çöktünüz. Fabrikanın üretimde kullanılacak makine ve ekipmanlarını el altından başka fabrikalara göndermeye başladınız. İşçileri, terfi ve tayin sınavlarında kapsam dışı bıraktınız. Kadrosu Çarşamba’ya çıkan mühendisleri başka fabrikalara gönderiyorsunuzb Kısacası, Çarşamba Şeker Fabrikası’nı yok ediyor, varlıklarını yağmalıyorsunuz. Bunun hesabını vereceksiniz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.