Dolar 32,3800
Euro 34,7479
Altın 2.406,46
BİST 10.084,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nden BÜYÜKŞEHİR EŞKİYALIĞI’na ÇOK SERT TEPKİ!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhabirlerimize yapılan çirkin saldırı, büyük infial yarattı. Samsun Gazeteciler Cemiyeti, “Bu çirkin, kaba, seviyesiz saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz” açıklaması yaptı

Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nden BÜYÜKŞEHİR EŞKİYALIĞI’na ÇOK SERT TEPKİ!
REKLAM ALANI
9 Ocak 2018 17:02

Samsun Gazeteciler Cemiyeti, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhabirlerimiz Merve İlhan ile Mustafa İnan’a yapılan saldırıyı sert bir açıklama ile kınadı. Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, “Bu çirkin, kaba, seviyesiz saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz” dedi.

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE

Mehmet Yazıcı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Basın emekçileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamaya hazırlanırken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın korumaları, Yılmaz’ın da teşvikiyle gazeteci arkadaşlarımız Merve İlhan ile Mustafa İnan’a saldırdı.

Büyükşehir Belediye Meclisinde meydana gelen çirkin olayda muhabir Merve İlhan, Başkan Yılmaz’a çok basit bir soru yöneltti. İlhan, “Şoför esnafı kontak kapatma noktasına geldik, diyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?” diye sordu.

Kamuoyunu ilgilendiren böylesine önemli bir soruyu iki cümle ile yanıtlama yeteneğinden yoksun Başkan Yılmaz’ın öfkeyle gazeteci arkadaşlarımıza tepki göstermesi kabul edilebilir normal bir insan davranışı değildir.

‘SALDIRIYA YOL VERDİM’ İTİRAFI

Ve nitekim Başkan Yılmaz’ın bu ukala tavrı ve seviyesiz yanıtı üzerine yakın korumaları harekete geçmiş ve kameraman Mustafa İnan’a saldırarak görüntü alması engellenmeye çalışılmıştır. Ardından da gazeteci arkadaşımız Merve İlhan’a müdahale edilmiştir. Korumaların bu çirkin saldırısını kendisine ileten (Ben sadece size soru sormak istedim) diye yakınan gazeteci Merve İlhan’a, (Saldırıyorlarsa bir nedeni vardır. Ayıbı kendinizde arayın) diyen Yılmaz, saldırıya kendisinin yol verdiğini de adeta itiraf etmiştir.

‘ŞİDDETLE VE NEFRETLE KINIYORUZ!’

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın bu çirkin, kaba, seviyesiz yaklaşımının Samsun Gazeteciler Cemiyeti olarak kabul etmemiz, içimize sindirmemiz mümkün değildir.  Zaten çok zor koşullarda kamu hizmeti sayılan gazetecilik görevini yerine getirmeye çalışan gazeteci arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

‘YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER’

Bununla ilgili olarak Yılmaz hakkında 5 kuruşluk maddi tazminat davası açmak üzere hukukçu arkadaşlarımızı görevlendirdik. Yargı önünde de gazeteci arkadaşlarımıza yapılan bu saldırının hesabını soracağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.