Dolar 43,3047
Euro 50,7181
Altın 6.671,26
BİST 12.728,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sumud Filosu’na saldırı SAMSUN’DAN SERT TEPKİ: ‘ALÇAKÇA!..’

Samsun Eczacı Odası Başkanı Karacan, “Küresel Sumud Filosu’na saldırı insanlığın ortak vicdanına vurulan darbedir” dedi

Sumud Filosu’na saldırı SAMSUN’DAN SERT TEPKİ: ‘ALÇAKÇA!..’
2 Ekim 2025 20:22

Samsun Ezcacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, Gazze’ye barışçıl amaçla insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na, İsrail güçlerince uluslararası sularda yapılan müdahaleyi sert sözlerle kınandı.

Sumud Filosu’na saldırı
SAMSUN'DAN SERT TEPKİ:
'ALÇAKÇA!..'

İNSANİ YARDIM ULAŞTIRIYORDU
Onur Ferhat Karacan yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Gazze halkına insani yardım ulaştırmak, İsrail ambargosunu kırmak ve yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla 44 ülkeden yüzlerce aktivist tarafından oluşturulan ve aralarında 48 Türk vatandaşının da buluğundu ’Küresel Sumud Filosu’ barışçıl bir platformdur. Açlıkla ve ölümle sınanan Gazze halkına insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na İsrail güçlerinin uluslararası sularda gerçekleştirdikleri saldırı, uluslararası hukuku en ağır biçimde ihlal eden, masum sivillerin hayatını tehlikeye atan ve zulme karşı mücadele eden herkese karşı alçakça bir saldırıdır.

İNSANLIĞIN ORTAK VİCDANI
Küresel Sumud Filosu’nu hedef almak, insanlığın ortak vicdanını hedef almaktır. BM ve ilgili tüm uluslararası kuruluşları, Gazze’ye yönelik hukuksuz ablukanın bir an önce kaldırılması, bölgeye insani yardım girişine izin verilmesi için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.”

Sumud Filosu’na saldırı
SAMSUN'DAN SERT TEPKİ:
'ALÇAKÇA!..'