Okul çevrelerinde SIKI denetim SAMSUN POLİSİ KUŞ UÇURTMUYOR!
Samsun’da 103 ekip, 305 personelin katıldığı uygulamada okul çevreleri ve servis araçları denetlendi
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim faaliyetleri kapsamında okul çevrelerinde ve servis araçlarında geniş çaplı bir uygulama gerçekleştirildi.
103 EKİP, 305 PERSONEL KATILDI
Saat 08.00-09.00, 11.30-13.30 ve 14.30-16.30 saatleri arasında yapılan ‘Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması’na, il genelinde toplam 103 ekip ve 305 personel katıldı.
OKULLAR, METRUK BİNALAR
Uygulama kapsamında 363 okulun çevresi kontrol edilirken bin 456 kişi sorgulandı. Ayrıca 72 metruk bina, 136 servis aracı denetlendi, 146 umuma açık iş yeri, 77 park ve bahçe kontrol edildi.
SERVİS ARAÇLARINA CEZA
Emniyet’ten yapılan açıklamada, “Denetimler sonucunda 7 servis aracına işlem yapıldı, toplam 13 bin 235 TL para cezası uygulandı, 2 servis aracı trafikten men edildi. Uygulamalarda ayrıca yoklama kaçağı olarak aranan 1 şahıs, İlamat Masasınca aranan 1 şahıs yakalandı” denildi.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK
Samsun Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında bulunmalarını sağlamak amacıyla okul çevrelerinde ve servislerdeki denetimlerin aralıksız süreceğini de duyurdu.





