Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

Samsunspor’a ‘Chelsea’ modeli!

Samsunspor camiasının uzun zamandır beklediği efsane başkan İsmail Uyanık, taraftarlarla bir araya geldiği toplantıda başkanlığını açıkladı. Uyanık, “Chelsea örneği gibi şirketleşmeye gideceğiz” dedi

Samsunspor’a ‘Chelsea’ modeli!
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2018 19:26

Bir süre önce başkanlığa aday olduğunu açıklayan İsmail Uyanık, merakla ve heyecanla beklenen basın toplantısını, dün yoğun bir taraftar kitlesinin de katılımıyla Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Başkanlık için adaylığını açıklayan Uyanık, kulüp için projelerinden de bahsetti.

‘ABRAMOVİÇ ÖRNEĞİ’

Şirketleşme konusunda büyük kulüplerin izlediği yolları örnek gösteren İsmail Uyanık, “Biz iflas eşiğine gelmiş kulüpler gibi şirketleşmeyeceğiz. Başkanlığa geldiğim de benim iki şapkam olacak. Biri Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı şapkası diğeri de şirkette aldığım görevin şapkası. Onu henüz netleştirmedik. Biz Chelsea örneğinde olduğu gibi bir şirketleşme politikası izleyeceğiz. Allah bize o günleri de gösterirse Samsunspor Avrupa Şampiyonluğuna oynar, bizim grubumuz da Abromoviç kadar zengin olur inşallah. Böyle bir şirket yapısı düşünüyoruz. Sadece borsada hisselerin belirli bölümünü halka açık şekilde yapıp yine dernekler modunda yönetilen bir kulüp olmak istemiyoruz” diyerek, şirketleşmenin de kulübü daha üst seviyelere taşımak konusunda faydası olacak şekilde ilerletmek istediklerini belirtti.

‘KULÜP KAR EDERSE, BİZ DE KAR EDERİZ…’

Ayrıca Uyanık, dernek tarzında olduğu gibi sağa sola borçlanarak değil de, “Eğer kulüp zarar ederse bizim zarar edeceğimiz, kulüp kar ederse bizim kar edeceğimiz bir şirketleşme söz konusu olacak. Kulübü daha fazla borç batağına çekmeye kimsenin hakkı yok.” dedi.

‘SAMSUN İZİN VERİRSE…’

2 Haziran’daki kongrede aday olacağını belirten Uyanık, “Bana kulübü şirketleştirmek için yetki verirlerse aday olacağım” dedi. Kulübü daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırmayı hedeflediğini vurgulayan Uyanık, “Samsunspor’u bir şirket gibi yönetmeme Samsun halkı izin verirse, ben kulübü şirketleştirip kuvvetli bir finans grubuyla, bana destek verecek Samsunlu iş adamlarıyla futbol adına doğru işler yapmaya ve kulübü fabrika ayarlarına geri döndürmeye talibiz. Şirketleşme sonrasında kulübümüz yine ayakta kalacak. Diğer faaliyetlerine devam edecek, şirket ve kulüp iç içe çalışmaya devam edecek. Buradaki kazancımız, kulübün borçlarından kurtulması olacak. Kulübümüz bundan sonra kimseye el açmayacak. Kendi taraftarımıza bundan sonra sadece kombine satmak için gideceğiz. Kendi belediye başkanlarımıza, siyasilerimize sürekli kulübün zafiyetlerinden kaynaklanan maddi problemleri için gitmeyelim. Bize altyapı tesisleri yapmaları için gidelim. Artık onları bir para ağacı olarak görmek, sürekli onlardan bir şey istemek duygusundan vazgeçip şirketleşmek istiyoruz. Bu kulübü borçsuz, kimseye el açmayan, kendi inisiyatifi tarafından yönetilebilir bir kulüp olduğunu herkese göstermek istiyoruz. Şirketleşme amacımız budur” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.