ALAÇAM’DA SOFRALARA DESTEK!
Samsun’un Alaçam ilçesinde belediye yönetimi, uygun fiyatlı, kaliteli ekmeği vatandaşlar için üretmeye başladı
Samsun’un Alaçam Belediyesi, ‘sosyal belediyecilik’ ilkesi doğrultusunda önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Alaçam Halk Ekmek, bugün düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.
EKONOMİK ŞARTLARDA TEMEL GIDA
Anneler Parkı’nda gerçekleştirilen ‘Halk Ekmek’ büfesi açılışı yoğun ilgi görürken, uygun fiyatlı ve hijyenik koşullarda üretilen ekmekler vatandaşlardan tam not aldı. Proje, özellikle dar ve sabit gelirli ailelerin temel gıdaya daha ekonomik şartlarda ulaşmasını amaçlıyor.
ALAÇAM’DA DAYANIŞMA VE PAYLAŞMA
Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, sosyal belediyeciliğin lafla değil icraatla olacağını vurgulayarak, “Halkımız için, halkla birlikte çalışıyoruz. Ekmeğe erişim bir ayrıcalık değil, temel bir ihtiyaçtır. Halk Ekmek projemizle özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın sofrasına katkı sunacağız. Mübarek Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde, bugün burada bir kez daha ilçemizde dayanışma ve paylaşmanın örneğini gösterdik” dedi.
FIRINCI ESNAFIYLA İŞ BİRLİĞİ
“Hiçbir hemşehrimizin kendini yalnız hissetmediği bir Alaçam için çalışıyoruz” diyen Başkan Ramazan Özdemir, “Bu anlamlı projeyi fırıncı esnafımızla birlikte hayata geçirdik. Alaçam’ın fırınlarında üretilen ekmeğimiz yine halkımızın kullanımına sunulacak. Böylece hem fırıncı esnafımız kazanacak, hem halkımız bu güzel projeden faydalanacak. İlçemizde dayanışmayı büyüterek yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Fatih Kayabaşı da, ilçede sosyal hizmetlerin artarak devam ettiğini belirterek, “Halkımız için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
HİJYENİK VE ERİŞİLEBİLİR HİZMET
Alaçam Halk Ekmek’te satışa sunulan ürünlerin hijyenik koşullarda üretildiği ve düzenli denetimden geçirileceği bildirildi.Uygun fiyat politikasıyla hizmet verecek olan proje, ilçede önemli bir ihtiyaca cevap vermeyi hedefliyor.
ASKIDA EKMEK VE YEMEK…
Alaçam’da bugün itibariyle başlayan Halk Ekmek hizmeti ‘Askıda Ekmek’ ve ‘Askıda Yemek’ uygulamalarının da hayata geçirildiği açıklandı. Dileyen vatandaş ihtiyaç sahiplerinin kullanabilmesi amacıyla ekmek satın alıp askıya bırakabilecek, verilen yemek destekleri de ihtiyaç sahiplerine anında ulaştırılacak.





