‘SAKIN VAZGEÇMEYİN!..’
Samsun’un Bafra ilçesinde üreticilerle buluşan CHP’li Sencer Solakoğlu, “Tarım CHP iktidarıyla düzelecek” dedi
Samsun’un Bafra ilçesinde üreticilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) Tarımdan Sorumlu Gölge Bakanı Sencer Solakoğlu, “Tarım stratejik sektör. Çiftçi üretimden vazgeçmemeli” dedi.
MAZOT, YEM VE GÜBRE FİYATLARI
Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen buluşmada üreticilerin sorunlarını dinleyen Sencer Solakoğlu, mevcut tarım politikalarını eleştirdi ve çözüm önerilerini paylaştı. Toplantıda söz alan çiftçiler, artan girdi maliyetleri, sulama ve gübre giderleri, ürün fiyatlarındaki dalgalanmalar ve pazarlama sorunlarına dikkat çekti. Üreticiler özellikle mazot, yem ve gübre fiyatlarının tarımsal faaliyetleri zorlaştırdığını ifade etti.
‘TARIM, STRATEJİK BİR SEKTÖR’
Sencer Solakoğlu, üreticilerin dile getirdiği sorunların sahadaki gerçekleri yansıttığını belirterek, “Tarım yalnızca ekonomik değil aynı zamanda stratejik bir sektördür. Üretimin sürdürülebilmesi için planlı politikalar şarttır” dedi.
KIRSALDA ÜRETİMİN DEVAMLILIĞI
Üreticilerin üretimden kopmaması gerektiğini dile getiren Solakoğlu, devlet desteklerinin artırılması ve öngörülebilir hale getirilmesi gerektiğini savundu. Özellikle küçük ve orta ölçekli çiftçilerin korunmasının önemine değinen Solakoğlu, kırsalda üretimin devamlılığına dikkat çekti. Solakoğlu, kendisini dinleyen üreticilere, “Üretmekten asla vazgeçmeyin” diye seslendi.
‘TARIM, CHP İLE DÜZELECEK’
Sencer Solakoğlu, tarımda köklü bir politika değişimine ihtiyaç olduğunu belirterek, CHP’nin tarım vizyonuna işaret etti ve, “Çiftçinin emeğinin karşılığını aldığı, maliyet baskısının azaldığı ve planlı üretimin hayata geçtiği bir tarım düzeni mümkün. Tarım, CHP iktidarıyla düzelecek” ifadelerini kullandı.
Program, üreticilerle yapılan karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Sibel TOPAL




