Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

‘UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!..’

24 Ocak 1993 yılında katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu, Samsun’da, adını taşıyan parkta düzenlenen programla bir kez daha anıldı

‘UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!..’
REKLAM ALANI
25 Ocak 2021 16:44

24 Ocak 1993 yılında aracına konulan bombanın patlatılmasıyla katledilen araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Samsun’da da anıldı. Mumcu’nun adını taşıyan parkta düzenlenen anma programına katılanlar, “Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcisinin de yer aldığı anma etkinliğinde bir konuşma yapan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özfekeli, “Hepimiz birer Uğur Mumcu’yuz. Mücadelemiz devam edecek ve kazanacağız” ifadelerini kullandı.

‘AMAÇ, YURTSEVERLERİ SUSTURMAK’
“31 Ocak 1990 Muammer Aksoy, 24 Ocak 1993 Uğur Mumcu, 19 Ocak 2007 Hrank Dink, 24 Ocak 2001 Gaffar Okkan bu tarihler birçoğumuzun hala hafızalarında” diyerek sözlerine başlayan Işık Özkefeli, “1950’lerden bu yana çoğunlukla Mustafa Kemal’e diş bileyenlerce yönetilen ülkemizde, bugünleri öngören ve bunu yüreklice dile getirip mücadele eden öncülerin katledilmeleri; toplumun bilinçlenmesini engellemeye, toplumsal duyarlılığı köreltmeye, tepki verme yetisini, mücadele kararlılığını yok etmeye yönelik planlı bir saldırılardı. Aslında geleceğimize yapılan bu saldırıları, sadece Katledilenlere bakıldığında bu karanlık güçlerin ne kadar seçici davrandığı görülecektir. Cinayetler sadece ses getirmek için işlenmemiştir. Amaç; kamuoyu oluşturma gücü çok yüksek olan yurtseverleri, devrimcileri susturmaktı” dedi.

AYDINLIK İLE KARANLIĞIN SAVAŞI
Uğur Mumcu’nun, “İnsanlara can güvenliği sağlayamamış bir düzene, ‘Hukuk Devleti(, Devrimcilerin faili meçhul cinayetlere kurban gittiği bir düzene ‘demokrasi’, yolsuzlukların devlet yetkililerini sardığı bir düzene ‘Anayasa Düzeni’ denilemez” sözünü hatırlatan Özkefeli, şöyle devam etti:

“Bu, katiller demokrasisidir, bu, hırsızlar düzenidir! Adaletin ve demokrasinin kalmadığı ülkemizde, yeniden ‘Adalet ve Demokrasi’ için savaşmak bir insanlık görevidir. Bu insanlık için bir savaştır. Bu, aydınlık ile karanlığın savaşıdır! Bu ilericilik ile gericiliğin savaşıdır! Kalpaksız Kuvâcı Uğur Mumcu’nun kalleşçe ve acımasızca aramızdan koparılışının üzerinden tam yirmi sekiz yıl geçti. Uğursuz geçen tam 28 yıl…

SUSANLAR, AYNI SUÇUN ORTAĞIDIR
Bağıra bağıra, göz göre göre gelen cinayetlere göz yuman, sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililerde en az katiller kadar suçludur. Bizler yıllardır, ‘azmettiricileri ve tetikçileri ve devleti, bu namus borcundan artık kurtarın’ dedik. Ve yine haykırıyoruz: Susmayı, bir yaşam biçimi olarak benimseyen insanlardan olmayacağız. Biliyoruz ki her adaletsizlik, eylemsizlikten güç alır. Ellerini kana bulayanlar ile susanlar aynı suçun ortaklarıdır hep birlikte.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.