‘Davamız, Liderimiz, Teşkilatımız’
55 Yenigün Gazetesi olarak Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Kemal Şahin ile sohbet eşliğinde özel bir röportaj yaptık

55 Yenigün gazetesi: Öncelikle Kendinizden Bahseder misiniz?
Adım Kemal Şahin 20 Temmuz 1979 doğumluyum Sağlık Meslek Lisesi ve sonrasında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunuyum. Halen Bafra’mız da bulunan Özel Hastanede Tıbbi görüntüleme Teknikeri olarak görev yapıyorum. Evli ve bir kız evladı babasıyım.
2004 – 2006 Yılları arasında yine Ülkü Ocakları Bafra ilçe başkanlığı yapmıştım.
55 Yenigün gazetesi: Bize Ülkücülüğü anlatır mısınız?
Ülkücülük dilimize batı dillerinden girdi. Ülkücülük, idealistlik kelimesiyle aynı anlamda kullanılmaktadır. Ülkücülerin lideri, ülkücülüğün mucidi Merhum Alparslan Türkeş’e göre ülkücülük, insan kafasının içinde elde edilmesi, varılması en mükemmel, en güzel, kendisini mutlu edecek hedeflerin tasarlanması ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için arzu gösterilmesi ve çalışılması anlamını taşımaktadır. Türkeş’e göre, İnsanlar arasında idealistler yetişmeseydi insanlık bugün dünyayı aydınlatan birçok gelişmeleri birçok alanda yükselişlerini sağlayamazdı. Her gerçek ve her fikir önce insanların kafasında bir hayal olarak doğmaktadır. Önce İnsanlar hayal ederler. Hayal kurarlar. Daha sonra bu hayalleri kendileri için iyi olan, kendilerinin özledikleri, elde etmekle mutluluk duyacakları birtakım istekleri, birtakım özleyişleri belirtir. İnsanlar hayalleriyle büyük ölçüde insan olmaktadır.
55 Yenigün gazetesi: Ülkücülük ile nasıl tanıştınız?
Ülkücülük ile 15 yaşında lise yıllarımda tanıştım, Sağlık Meslek Lisesine sınavla girmiştim, Trabzon Çaykara Ataköy sağlık meslek lisesini kazandım oradaki okul müdürümüz Ülkücü idi onun yönlendirmesiyle ülkü ocaklarıyla tanıştım ilk Ülkü Ocakları gecesine Of’da Aşık Sefai gecesine katılmıştım. O gün bugündür ülkü aşkımız aralıksız devam ediyor elhamdülillah.
55 Yenigün gazetesi: Bir Ülkücüde olması gereken özellikler?
Kendine ülkücü diyen arkadaşlar bunu saçıyla, sakalıyla, parmağına taktığı yüzükle değil; ahlakıyla doğruluğu ve dürüstlüğüyle, delikanlılığıyla, giyinişiyle, bilgisiyle, konuşmasıyla, efendiliğiyle belli edendir. Bir ülkücü Hoca Ahmet YESEVİ’yi, Sarı Saltuk’u, Şeyh Edebali’yi, Osman Gaziyi, Kürşad’ı, Alparslan’ı. Osman BATUR’UN kurtuluş mücadelesini bilmeden ve onlara layık olmaya çalışmadan ülkücü olamaz.
Bu insanların milletimiz için yaptıklarını öğrendik peki bu insanlara nasıl layık olacağız? Allah’ın ilk emri nedir? ‘OKU’. Artık ülkücüler silahla bıçakla değil; kalemle bilgisayarla verecekler savaşlarını. Her alanda en başarılı bizim olmamız gerekir. Kendini kurtaramayan hiçbir bireyin milletine faydası olamaz. Kendimizi kurtarmanın tek yolu da okumaktan geçer.
55 Yenigün gazetesi: Gençler neden Ocağa gelmeli?
Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve fazileti bilincine varmak için her Türk genci Ülkü Ocaklarına gitmelidir. Ülkü Ocağına giden genç sokakta uyuşturucu içmez, vatanına milletine ve dinine diyanetine Devletine bağlı olur. Ülkü Ocağına giden gencin bir elinde Kuran-i Kerim bir elinde bilgisayar vardır.
55 Yenigün gazetesi: Ülkü Ocakları Başkanı nasıl olunur?
Ülkü Ocakları başkanı Ülkü Ocakları Genel başkanı tarafından hiyerarşik yapıya bağlı bir şekilde atama yoluyla olunur.
55 Yenigün gazetesi: Ülkü Ocaklarının Faaliyetlerinden bahseder misiniz?
Eğitim, kültür, sosyal ve sportif faaliyetlerimiz vardır.
Ülkü Ocakları haftanın 7 günü de açıktır,
Perşembeyi Cuma’ya bağlayan geceler Kur’an-ı Kerim okunur,
Her Ülkü Ocağında Mescit bulunmaktadır. İsteyen abdest alıp namazını kılabilir.
Ülkü Ocakları siyaset yeri değildir. O yüzden genelde İdeolojik konular yani Türk-İslam Ülküsü, İlay-ı Kelimetullah Davası, Türk Cihan Hâkimiyeti gibi konular konuşulur.
Haftanın belirlenen günlerinde genç ülkücülere Dini, ideolojik ve gündem konularını içeren seminerler verilir.
Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile savaş halindeyiz. Halı saha futbol turnuvaları, masa tenisi turnuvası, bilardo, satranç turnuvası gibi turnuvalar düzenlemekteyiz.
Ülkücülük saçla sakalla değil Ahlak ve doğrulukla olur..
Röportaj – Elif SEKMEN