Dolar 32,5978
Euro 34,7995
Altın 2.405,78
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

EĞİTİME DAİR

EĞİTİME DAİR
REKLAM ALANI
22 Aralık 2022 09:00 | Son Güncellenme: 21 Aralık 2022 21:41

                                                                           MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİ

Milli Eğitim Bakanlığında merkez ve taşra teşkilatının en önemli birimlerinden biri şube müdürlükleridir. Milli Eğitimin mevzuat hazırlayanları, uygulayanları ve görünmez kahramanlarıdır. Maalesef yıllardır Milli Eğitim sisteminin üvey evlatlarıdır.

2000 yılından bu yana MEB sınavla şube müdürlüğü ataması yapmakta idi, ancak son yıllarda Bakan yetkisinde 76. Madde ile bu atama sistemi de delinmiştir. Sınavla atanan taşrada yıllarca rotasyonla merkezlere gelmeyi bekleyen şube müdürlerinin motivasyonunu bu durum olumsuz etkilemektedir.

     MEB teşkilatı içerisinde şube müdürleri, kendilerinden hiyerarşik görev sorumlulukları bakımından altta olan birçok çalışandan          ( okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmen, v.b) daha düşük özlük ve mali haklara sahiptirler.

Kurum içerisinde eğitim ve öğretim sınıfında sayılmadıkları için birçok haklardan yararlanamamaktadırlar. Başöğretmenlik sınavlarına alınmamışlar, eğitim ve öğretim başında ödenen eğitim hazırlık ödeneği alamamışlardır.

Şube müdürlerinin özlük ve mali haklarının bir an önce gözden geçirilerek, iyileştirilmesine ihtiyaç vardır.

Şube Müdürlerinin;

  • Maaş ve ek göstergelerinde artışın sağlanması
  • Özel hizmet tazminatlarının artırılması
  • Eğitim öğretim ödeneğinin verilmesi,
  • Başöğretmenlik sınavlarına girebilme ve mali haklarından yararlanılması,
  • Şube Müdürlüğü rotasyonunun hakkaniyetle uygulanması, geçici görevlendirmelere son verilmesi,
  • Sınavsız şube müdürlüğü atamalarına son verilmesi,
  • Şube Müdürlerinin görevden ayrılmaları halinde önceki yönetim görevlerine dönebilmeleri haklarının verilmesi,
  • Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğinin istisnasız uygulanması talepleri vardır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 55. Maddesinde;  ‘’ Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır.’’ denilmektedir.

     Eğitim yönetiminde çalışma barışının sağlanması, çalışanın performansını artırılması,, iş verimliliği ve eğitimde başarıya ulaşılmasının temel yollarından bir de çalışanlar arasında adalet ve eşitlik ilkesinin uygulanmasıdır.

     Sağlıklı, mutlu ve eğitimli kalın…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.