Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

KADINCA NAĞMELER!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM), kadınların bu özel gününü düzenlediği ‘Şarkılar Bizi Söyler’ adlı konserle kutladı

KADINCA NAĞMELER!
REKLAM ALANI
9 Mart 2022 18:49

Konser programında, OMÜ’lüöğretim elemanları ile kamuda farklı mesleklere mensup çalışanlardan kurulu OKTAM Kadınlar Korosu, Türk müziğinin sevilen ve dillerden düşmeyen eserlerini seslendirdi. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde organize edilen ve yoğun ilgi gören konserei Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız, fakülte dekanları, OKTAM Yönetim Kurulu üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ile çok sayıda davetli ve Samsunlu vatandaşlar izledi.

KADININ, TOPLUMUN KORUYUCU UNSURUDUR
Konser programı Cumhuriyet’in mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Konser öncesi Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi ve OKTAM Yönetim Kurulu üyesi İrem Nur Gürsoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ortaya çıkışı ve tarihi hakkında bilgiler vererek, “Kadın; toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi, sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu; sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur” dedi.

OKTAM’DAN PANEL, ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Ardından söz alan OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız ise, merkez olarak özel veya kamu kurum ya da kuruluşlarıyla iş birliği yaparak kongre, sempozyum, panel, atölye çalışmaları ve kurslar düzenlediklerini vurgulayarak “Merkezimiz, kadının toplumsal ve ekonomik kalkınmada yerini alabilmesi için her konuda duyarlı ve bilgili olunmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak, yurt içinde ve yurt dışında kadın sorunları ile ilgili her alanda araştırma ve incelemeler yaparak bu yoldaki etkinliklere katılmayı amaçlamaktadır” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında, OKTAM Kadınlar Korosu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bahar Güdek’in yönetiminde sahne aldı. Koro ve solo olarak icra edilen konserde ‘Girdim Yârin Bahçesine’, ‘Sevda mıdır Yoksa’, ‘Bir Yangının Külünü’, ‘Nazende Sevgilim”’ başta olmak olmak üzere Türk müziğinin klasikleşmiş ve hafızalara kazınmış birçok şarkısına yer verilirken, dinleyiciler de koronun performansıyla hoşça vakit geçirdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.