Dolar 32,5553
Euro 34,9632
Altın 2.457,65
BİST 9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

PROJEYE ONAY!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Burgaz’ın yürütücüsü olduğu ve TUSAŞ ile birlikte geliştirilen ‘Üniversite-Sanayi İş Birliği Projesi’ kabul edildi

PROJEYE ONAY!
REKLAM ALANI
13 Şubat 2022 15:52 | Son Güncellenme: 13 Şubat 2022 15:54

OMÜ’nün yürütücü üniversite, Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş. ‘nin(TUSAŞ) müşteri kuruluş olarak yer alacağı projede OMÜ ekibinde araştırmacı olarak Prof. Dr. Ömer Andaç ve Doç. Dr. Özgür Demircan, doktora bursiyerleri olarak ise Murat Özlek ve Merve Şehnaz İşyarlar görev alacak.

‘TÜBİTAK’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ’
Proje hakkında açıklamada bulunan proje yürütücüsü Prof. Dr. Engin Burgaz, “Metalurji ve Malzeme Mühendisliği olarak 2010 senesinden bu zamana kadar üniversite-sanayi projelerinin hayata geçmesi için her bir öğretim üyemiz, canla başla çalışmakta. Bu kapsamda özellikle bundan 2 yıl önce TUSAŞ’ın açmış olduğu proje çağrısına başvuru yapmıştık. Büyük bir memnuniyetle söylemeliyim ki TÜBİTAK 1505 Projesi olarak TÜBİTAK’a sunma kararı aldık. Bu sürecin sonunda ise projemiz, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Burada belirtmeliyim ki projede görev alan doktora bursiyerlerimizin özellikle projenin yazım sürecindeki gayretleri neticesinde projemiz nihai hâline ulaştı. Bu noktada, projemize destek veren başta TUSAŞ olmak üzere TÜBİTAK’a da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

OMÜ İLE TUSAŞ İŞ BİRLİĞİ: TUSAŞ Anka, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı.

‘YENİ PROJELERE YOL AÇACAK…’
Projenin önemine değinen Prof. Dr. Burgaz, çalışmayla üniversiteler ve devlet kuruluşları arasında interdisipliner (disiplinler arası) projelerin ortaya çıkacağına vurgu yaparak, “Özellikle bu proje kapsamında elde edilecek bilimsel veriler, havacılık kompozit malzemeleri alanında uzman iki doktora öğrencisinin geliştirilmesine katkı sağlayacak. Daha öznel olarak proje kapsamında elde edilecek olan bilimsel veriler ve çıktılar, havacılık kompozit malzemeleri alanında faaliyet gösteren üniversiteler ve devlet kuruluşları arasında disiplinler arası yeni projelerin üretilmesine yol açacaktır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.