Dolar 34,7593
Euro 36,5353
Altın 2.948,85
BİST 9.877,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Sağlıklı kilo vermenin yolu hangi adımlardan geçiyor?

Mutfaktaki Diyetisyen Ezgi Mısırlı Sağlıklı kilo vermenin adımlarını açıkladı.

Sağlıklı kilo vermenin yolu hangi adımlardan geçiyor?
REKLAM ALANI
25 Temmuz 2019 19:19

Gün içinde kaç defa tartılıyorsunuz? Tartıda gördüğünüz sonuç sizin için ne kadar önemli? Gerçekten sadece tartıda ki rakamsal değişim vücut kompozisyonunuzla ilgili bir takım değerleri vermeli mi? Mutfaktaki Diyetisyen Ezgi Mısırlı Sağlıklı kilo vermenin adımlarını açıkladı.

Kilo denetim sürecinde olanlar için her sabah tartıya çıkmak korkulu bir süreç haline gelebiliyor. Bunu aslında kişinin kendisi yapıyor çünkü kilo verme sürecinde tartıda beliren sayılara fazla anlam yükleme algısı gelişiyor. Her sabah tartılmak bile fazla bulunurken, gün içinde 2 belki de 3 kez tartılmak sağlıksız bir şekilde kilo verme yoluna sürüklüyor.

Bunun önüne geçebilmenin ilk anahtarı ise hızlı kilo verebilme düşüncesinden ziyade sağlıklı, etkili ve kalıcı kilo verebilme düşüncesini benimsemek.

Mutfaktaki Diyetisyen Olarak Bilinen Ezgi Mısırlı Hızlı kilo kayıplarında yapılan en büyük hata tek yönlü beslenme. Hızlı kilo vermek için yapılan düşük kalorili diyetlerin, genelde karbonhidrat açısından fakir ve protein yönünden zengin olduğunu görüyoruz. Alınan az kalorinin yanında karbonhidrat tüketiminin de çok az olması, kan şekeri seviyesinin sürekli düşük seyretmesine yol açıyor. Bu durum açlık hissinin artmasına götürüyor. Zaman zaman çok daha ileri seviyelere gelmesine, sinirlilik, halsizlik ve yorgunluğun görülmesine neden oluyor. Açlık halinin daha da uzaması durumunda kişide konsantrasyon yetersizliği, zihinsel bulanıklık hatta efor gerektiren işler yapılırken bayılmalar görülebiliyor.

Kas kaybının minimuma indirilerek, yağ yakımının arttırıldığı olması gereken duruma ise “sağlıklı kilo kaybı” deniyor ve ayda 2-4 kilogram arası hedefleniyor. Her gün tartıda değişim olmaksızın, kişinin yağ kütlesinde düşüş olabiliyor. Bu da bizlere aslında tartıda ki sayının çok önemi olmadığını ortaya koyuyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.