Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

EN FAZLA ÖLÜM SAMSUN’DA

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, korona virüsle mücadelede geçen 1 yılda virüs nedeniyle hayatını kaybeden çalışanların sayısını açıkladı. Rakamlara göre bölgede en fazla ölüm, Samsun’da yaşandı

EN FAZLA ÖLÜM SAMSUN’DA
REKLAM ALANI
19 Mart 2021 21:27

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 11 Mart 2020 – 10 Mart 2021 tarihleri arasında korona virüsten ölen çalışan sayısını açıkladı. Ülke genelinde 861 çalışanın hayatını kaybettiği açıklanırken, virüsün en fazla can aldığı il Karadeniz bölgesinde Samsun oldu.

16 KİŞİ VİRÜS KURBANI
1 yılda Samsun’da 16 çalışan korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Karadeniz bölgesinde ise ölüm sayıları şu şekilde oluştu; Trabzon’da 9 kişi, Zonguldak’ta 8, Ordu’da 7, Giresun, Tokat’ta, Çorum, Kastamonu ve Düzce’de 5’şer kişi, Bolu’da ve Rize’de 3’şer kişi, Amasya ve Sinop ve Karabük’te 2’şer kişi, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane’de 1’er kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

SAĞLIK SEKTÖRÜ ZİRVEDE

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nden yapılan açıklamada, korona virüsün bir meslek hastalığı olarak tanınması istendi. Meclis, ölümlerin yüzde 43’ünün sağlık sektöründe, yüzde 27’sinin büro eğitim ve ticaret alanında, yüzde 8’lik bölümünün belediyelerde, diğer oranların ise metal, tekstil, taşımacılık, konaklama iş kollarında yaşandığına dikkati çekti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.