SAMSUN’DA DÜNYA ŞAMPİYONASI!
Samsun’da düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Flöre Dünya Kupası’nda 52 ülkeden 606 sporcu madalya kazanmak için flörelerini sallıyor
Samsun, Yıldızlar ve Gençler Flöre Dünya Kupası’na ev sahipliği yapıyor. Okçuluk Spor Salonu’nda düzenlenen ve Türkiye’nin 80 sporcu ile katıldığı organizasyonda 52 ülkeden 606 sporcu mücadele ediyor.
BÜYÜKŞEHİR VE VALİLİK DESTEĞİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Eskrim Federasyonu ve Samsun Valiliği iş birliğiyle düzenlenen şampiyonada ilk gün, 17 yaş altı sporcuların yer aldığı yıldızlar kategorisi mücadelelerine sahne oldu. Sporcular, rakiplerine üstünlük sağlamak ve puan almak için flöre adı verilen eskrim kılıçlarını kullandı.
TÜRKİYE’DEN 80 SPORCU
Turnuvaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Türkiye Eskrim Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ilgın Güçlüer Sürekcigil, “Samsun’da 4 gün sürecek Flöre Dünya Kupası’na ev sahipliği yapıyoruz. Turnuvamızda 52 ülkeden 606 sporcu yer alıyor. 80 Türk sporcu da madalya için pistte yarışıyor. İnşallah hem organizasyonumuzun kalitesiyle hem de pistteki sporcularımızla çok güzel bir turnuvaya ev sahipliği yapmayı planlıyoruz” dedi.
YOĞUN VE ZORLU KAMP DÖNEMİ
İlk gün turnuvanın güzel başlamadığını ancak iyi sonuçlar almak için mücadele edeceklerini dile getiren Türkiye Eskrim Federasyonu Teknik Kurul Koordinatörü Gökhan Akyalçın, “Turnuvaya yıldızlarda 20 kız, 20 erkek, gençlerde de 20 kız, 20 erkek olmak üzere toplam 80 Türk sporcu ile katıldık. Turnuvayı ülkemizde yaptığımız için gururluyuz. Milli sporcularımız için ilk günkü sonuçlar iyi başlamasa da sonunu iyi getireceğiz diye umuyorum. Bugün yıldız sporcularımız yarıştı. Yarın genç kategorisinde sporcularımız yarışacak. Onlarda da dünya ve Avrupa’da derece yapmış sporcularımız yer alıyor. Çok çalıştık. Yazın zorlu ve yoğun kamp dönemleri geçirdik. Sezon yeni başladı. Hazırlık sürecini iyi atlattığımızdan güzel sonuçlar alacağımızı umuyorum” diye konuştu.
PAZAR GÜNÜ SONA ERECEK
4 gün boyunca devam edecek organizasyonda flöre branşının genç yetenekleri performanslarını sergileyecek. İlk karşılaşmalarla birlikte müsabaka heyecanının başladığı turnuvada bireysel ve takım karşılaşmaları sporseverlerle buluşacak. 24 Eylül’de başlayan Yıldızlar ve Gençler Flöre Dünya Kupası, 27 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek müsabakaların ardından sona erecek.





