Dolar 32,2585
Euro 34,6806
Altın 2.403,78
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

SAMSUN’DA ORTAK TEPKİ ÖĞRETMENLER İSYANDA!

Eğitim Sen’in çağrısıyla bir araya gelen 14 eğitim sendikasının ortak kararıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı iş bıraktı. Öğretmenler 7 yıl sonra ilk defa iş bırakma eylemi yaparken alanlardaki coşku da oldukça yüksekti

SAMSUN’DA ORTAK TEPKİ  ÖĞRETMENLER İSYANDA!
REKLAM ALANI
2 Kasım 2022 18:29

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim-Sen) çağrısıyla bir araya gelen Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası, TÖB-SEN ve Engelsiz Eğitim Sen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı mücadelelerini ortaklaştırdı. 14 sendikanın ortak kararıyla öğretmenler yurdun dört bir yanında iş bıraktı.

ÖĞRETMEN

MESLEK ONURUMUZ VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN
Samsun’da düzenlenen ortak basın açıklamasında da sendika üyesi öğretmenler, ortak taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Ersin Gür tarafından yapılan basın açıklamasında, “Meslek onurumuz ve çocuklarımızın geleceği için eğitim emekçileri olarak bugün greve çıkıyoruz” dedi.

KARİYER BASAMAKLARI SINAVI İPTAL OLSUN
Kanunla birlikte gelen kariyer basamakları sınavıyla öğretmenler arasındaki eşitsizliğin derinleştiğini öne süren Ersin Gür, “Kanun, öğretmenlik mesleğinin sorunlarına çare olmak bir yana var olan sorunları daha da artırdı. Kanun, bizlerin görüşlerinin de alınarak yeniden düzenlenlenmesini ve 19 Kasım’da yapılacak kariyer basamakları sınavının iptal edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

ÖĞRETMEN

İŞTE ORTAK TALEPLER
İş bırakan öğretmenler olarak yurdun dört bir yanında alanlara çıkarak taleplerini yinelediklerini belirten Ersin Gür, bunlardan bazılarını şu şekilde sıraladı:

-Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi.
-Tüm eğitim çalışanlarına yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı sağlanmasına ilişkin düzenleme yapılması.
Kamuda mülakat uygulamasına son verilmesi.
-Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılması ve aile çocuk yardımı tutarlarının iyileştirilmesi.
-Vergi dilimi adaletsizliğine son verilmesi.
-Öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme haklarının, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınması ve kamusal eğitim sağlanması.

DEMOKRATİK EĞİTİM MÜCADELESİ
Ersin Gür açıklamasının son bölümünde ise, “Eğitim-Sen olarak bir kez daha söylüyoruz: Haklarımız yok sayılsa da emeğimiz değersizleştirilmeye çalışılsa da geleceğimiz belirsizliğe mahkûm edilse de inanıyoruz ki kamusal nitelikli, laik, bilimsel, demokratik bir eğitim mücadelesinde, hep birlikte ve yan yana durduğumuz müddetçe başarılı olabilir, bu gidişatı değiştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.