Dolar 32,4550
Euro 34,8072
Altın 2.447,60
BİST 9.890,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

YOK BÖYLE BİR GASP

Samsun’da bir kişi arkadaşlarının da yardımıyla akrabası olan bir kişiye film senaryolarını aratmayacak şekilde gasp tuzağı kurdu

YOK BÖYLE BİR GASP
REKLAM ALANI
29 Kasım 2018 19:06 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2018 19:07

Samsun’da bir kişi arkadaşlarının da yardımıyla akrabası olan bir kişiye film senaryolarını aratmayacak şekilde gasp tuzağı kurdu ve bu yöntemle de 60 bin lira para, 35 bin liralık da çek olmak üzere 95 bin lira aldı. Olayla ilgili 1’i kadın 4 kişi tutuklandı.

FİLM SENARYOSU GİBİ TUZAK KURDU

Olay, Samsun’un Atakum ilçesinde 05 Ekim’de saat 19.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, H. K., borçlarından dolayı film senaryolarını aratmayacak bir şekilde plan yaparak akrabası olan Y. K.’nin parasını almaya karar verdi. H. K., kardeşi S. K. ile tanıdığı kadın F. K., Y. Y. H. K., A. A. ve Ö. K.’yi de planına dahil edip onlardan yardım aldı. Akrabası olan ve Çarşamba ilçesinde ikamet eden Y. K.’yi F. K. ile tanıştırdı ve arkadaş olmalarını sağladı. H. K., F. K. ile Y. K.’yi bir öğrenci evinde buluşturdu.
Bu sırada eve giden arkadaşları kendilerini F. K.’nin kocası ve ağabeyi olarak tanıtarak Y. K.’yi bıçakla korkuttular. F. K. ile Y. K.’nin ellerini bağlayıp H. K.’yi beklemeye başladılar. Eve gelen H. K. planını sürdürdü. Bu sırada F. K.’yi başka odaya götüren şahıslar öldürme süsü verdiler. F. K. de çığlık atarak öldürülüyormuş gibi yaptı. H. K., F. K.’nin boynuna kırmızı boya sürüp öldürülmüş süsü verdi. H. K., para karşılığında Y. K.’nin kurtulabileceğini söyleyince tehditle 100 bin lira para istedi. Önce 20 bin bin lira, daha sonra da 40 bin lira ile 35 bin liralık çek alan şahıslar kayıplara karıştılar. Y. K. polise şikayette bulundu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro ekipleri yaptıkları çalışma sonucu daha önce F. K., S. K. ve Y. Y.’yi yakalayarak gözaltına aldı ve söz konusu şahıslar mahkemece tutuklandı. Firarda olan H. K. de Gasp Büro Amirliği ekiplerinin takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Dün Samsun Adliyesine sevk edilen H. K. suçunu itiraf etti.

FİLİZ K., GASP TUZAĞINDA ÖLDÜRÜLMÜŞ ROLÜ YAPTI,. (MUHAMMER AY/SAMSUN-İHA)

BORCUNU ÖDEMEK İÇİN AKRABASINI DOLANDIRDI

Piyasaya yaklaşık 40 bin lira borcu olduğunu belirten H. K., “Mağdur Y. K. akrabam olur ve maddi durumu iyiydi. Y. K.’yi kandırmayı düşündüm. Bu olayı F. ile paylaştım. F. kabul etti. F. ile Y.’in buluştuğu öğrenci evine arkadaşları gönderdik, ardından da 10 dakika sonra ben gittim. Eve girdiğimde Y. ile F.’in elleri bağlıydı. Y. bana ‘beni bu durumdan kurtar’ dedi. Ben de bir çare buluruz dedim. Daha sonra S. ile aynı yerde görüşerek ‘para bulabilirim’ dedim. Bu sırada Y., F.’i diğer odaya götürdü, ben olaydan önce aldığım kırmızı boyayı F.’in boğazına sürdüm. Biz F.’in öldürüldüğü izlenimini vermeye çalıştık. Evden ayrıldık. Y. bana 20 bin lira verdi. Y. bir arkadaşından 40 bin lira, bir başka arkadaşından da 35 bin liralık çek alıp bana verdi. Daha sonra çeki geri iade ettim. Paralarla borcumu ödedim. Zararı ödeyeceğim. Pişmanım” dedi.

Nöbetçi mahkemeye ifade veren H. K. “nitelikli gasp” suçundan tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili firarda olan bir kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

REKLAM ALANI