Dolar 32,5564
Euro 34,8514
Altın 2.437,32
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘1 KASIM’DA ZAM VAR!..’

Milletvekili Yaşar, 1 Kasım’da elektriğe yeniden zam yapılacağını iddia etti, faturalardaki dağıtım bedellerine ise sert tepki gösterdi

‘1 KASIM’DA ZAM VAR!..’
REKLAM ALANI
27 Ekim 2021 18:16 | Son Güncellenme: 28 Ekim 2021 13:27

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında Türkiye’nin enerji sektöründeki durumuna dikkati çekti ve halkı ‘büyük bir enerji kirizi’nin beklediğini iddia etti.

5 YILDA YÜZDE 193’LÜK ZAM
Elektrik faturalarının kalemlerine değinen Bedri Yaşar; konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“2021 yılının temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan çeyrekte tüm abone grupları için elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam gelmiştir. Oysaki enerji bedeline %19,5, dağıtım bedeline %7,5 zam yaptı, ortalaması %15 oluyor. Aslında bize hesabı verilmesi gereken neden yüzde 19,5, neden yüzde 7,5. 2021 yılı toplamında ise elektriğe yüzde 21,90 zam yapıldı. 2016 yılından bugüne elektriğe evlerde yüzde 122, işyerlerinde ise yüzde 193 zam yapıldı. Konut aboneleri için ise tarife değişmedi.

1 KASIM’DA YENİDEN ZAM VAR
Normal şartlarda EPDK elektrik tarifelerini; ocak, nisan, temmuz ve ekim ayları olmak üzere yılda 4 defa günceller. EPDK’da bu doğrultuda ocak ayında zam yaptı, nisanda zam yaptı, temmuzda zam yaptı, ancak ekimdeki zammı atladı. Aslında yapılması planlandı ama halkın tepkisinden çekinildiği için bu zam ötelendi. Enerji uzmanlarının tahminine göre ise 1 Kasım’da elektrik fiyatlarında zam kaçınılmaz olacak.”

DAĞITIM BELEDİNİ ŞİRKET ÖDESİN
Özellikle elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline değinen Bedri Yaşar, bu bedelin içinde iletim, dağıtım, sayaç okuma bedeli, kayıp kaçak gibi pek çok kalemin bulunduğunu hatırlatarak, “26 kuruşluk dağıtım bedelindeki 1 kuruşun bile önemi büyük. Burada 1 kuruş deyip geçmemek gerekiyor. Elektrik faturalarındaki 1 kuruşluk zam, yıllık 2 milyar 334 milyon TL kadar dağıtım şirketlerinin cebine fazla para girmesine sebep oluyor. Bu bedeller vatandaşa değil dağıtım şirketlerine yansıtılmalıdır” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.