Dolar 32,5021
Euro 34,5289
Altın 2.495,53
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

100’ÜNCÜ YIL PLATFORMU ONUR ANITI’NDA!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında Samsun’da birçok sivil toplum kuruluşu (STK) bir araya gelerek ‘Samsun 100’üncü Yıl Platformu’nu oluşturdu

100’ÜNCÜ YIL PLATFORMU  ONUR ANITI’NDA!
REKLAM ALANI
11 Nisan 2023 20:35

Samsun‘da aralarında Samsun Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli-Sen, Düşevi Oyuncuları, KESK, Pir Sultan Abdal Derneği, SAM-SEV, Ticaret Lisesi Mezunları Derneği, Türk Kadınlar Birliği gibi bir çok sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Samsun 100’üncü Yıl Platformu, faaliyetlerine başladı.

‘BU ŞEHRİN GERÇEK SAHİBİ HALKTIR’
Kuruluş çalışmalarını tamamlayan platform üyeledi, Onur Anıtı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında konuşan Samsun 100’üncü Yıl Platformu Sözcüsü Dr. Işık Özkefeli, “Samsun 19 Mayıs 1919’da ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin ilk ateşinin yakıldığı laik, demokratik, parlamenter, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin; ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şiarı ile temellerinin de oluştuğu bir şehirdir. Şehrimizin simgesi Atatürk Anıtı’ndan Samsun’a ve Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz. 19 Mayıs 2019’da olduğu gibi bugünde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını coşku ile kutlayacağımız 2023’de yine bir aradayız. Çünkü bizler bu şehrin gerçek sahipleri olan halkız” dedi.

‘KUTLAMA DEĞİL ATATÜRK GİBİ DÜŞÜNME YILI’
“Kentimizin ilmini, irfanını, alın terini kültürünü, sesini ve rengini temsil ediyoruz” diyen Özkefeli, şöyle devam etti:

“Bu coğrafyanın vicdanını ve hoşgörüsünü temsil ediyoruz. Vatana, Cumhuriyet’e, Mustafa Kemal Atatürk’e, ilkelerine bağlılığı temsil ediyoruz. Bugün burada kentimizin birçok demokratik kitle örgütü, dernek, sendika ve meslek odası geçmişte hep yaptığımız gibi yine bir araya geldik. Düşüncelerimizi, gücümüzü, olanaklarımızı bir araya topladık. Büyük Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare sistemi olan Cumhuriyetimiz 100 yıllık tarihinin en zor, en sıkıntılı yıllarını yaşamaktadır. Bütün bu kaybettiklerimizi yerine yeniden koymak isteği ile bu yılın yeniden milli mücadele yılı, kısaca bu yılın yeniden Atatürk Cumhuriyeti yılı olmasını istedik. Bu bir kutlama yılı değil. Bu yıl Atatürk gibi düşünme, akıl ve ilim ile kaybettiklerimizi kazanma yılıdır.”

ÇAĞDAŞ VE AYDINLIK TÜRKİYE İDEALİ
Cumhuriyetin bir fazilet olduğunu bilerek, umudumuzu yitirmeden, Atatürk’ün başlattığı çağdaş ve aydınlık Türkiye yaratmak ideali yolunda, ilke ve devrimlerinin ışığında hiç durmadan yürüyeceğimize and içiyoruz. Cumhuriyetimizi 1923’ten sonsuza, bizi hep yücelterek, aydınlığa, çağdaşlığa taşımanın onurlu adı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin kurucularının manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.”

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.