Dolar 32,4253
Euro 34,8258
Altın 2.399,42
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

105 KM’LİK TUR!

Samsun’da Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği(EKOBİD), ‘Doğa İçin Pedalla’ sloganı ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmeye hak kazanmış olan Kızılırmak Deltası’nda 105 kilometre pedal çevirdi

105 KM’LİK TUR!
REKLAM ALANI
26 Temmuz 2021 15:50

EKOBİD üyesi bisiklet tutkunları Kızılırmak Deltası’na düzenledikleri turla doğa harikasının keyfini çıkardı. Daha önce de belirli gün ve haftalarda deltaya gezi düzenlediklerini hatırlatan EKOBİD Başkanı Tanju Subaşı, “Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği olarak Samsun’un ekoturizm alanlarına duzenli olarak bisiklet turu düzenliyor, bu bölgelerdeki insan kaynaklı sorunlari yerinde gözlemleyerek dile getiriyoruz” dedi.

‘TAHRİBATLARA GÖZ YUMULMAMALI’
Son olarak, ‘Doğa İçin Pedalla’ sloganı ile Kızılırmak Deltası’nı bir kez daha gezdiklerini söyleyen Subaşı, “Delta içerisinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Geleriç Subasar Ormanı içerisine inşa edilen kıl çadır ve ahşap yapının böylesine öneme sahip bir alana verdiği tahribatı görmek bizleri fazlası ile üzdü. Daha sonra Delta içerisinde çeşit çeşit kuş türlerini görmeyi beklerken ızgara ve mangal tabelalarını görmek de bizleri şaşkınlığa uğrattı. Turnaların yaşam alanı ile yan yana bir restorana nasıl izin verilmesine ise anlam veremedik” diye konuştu.

Tanju Subaşı son olarak, “Türkiye, içerisinde bir çok sulak alanı barındıran bir ülke. Kızılırmak Deltası da bunlardan birisi. Tam bir doğa cenneti. Hep birlikte gözümüz gibi korumalıyız” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.