Dolar 32,3989
Euro 34,7712
Altın 2.435,80
BİST 9.997,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

16 YENİ YATIRIM YOLDA… SAMSUN’A ‘SAĞLIK’ MÜJDESİ!

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 16 adet yeni sağlık yatırımının şehre kazandırılması hedefleniyor

16 YENİ YATIRIM YOLDA… SAMSUN’A  ‘SAĞLIK’  MÜJDESİ!
REKLAM ALANI
13 Ağustos 2023 18:53

Sağlık İl Müdürlüğü’nün Samsun’da yapmayı planladığı 16 sağlık yatırımı bulunuyor. Bu yatırımlarda proje, ihale, sözleşme ve planlama aşamasında ve ilk kazmanın vurulmasını bekliyor. Sağlık yatırımlarından 2’si ilçe devlet hastanesi, 1’i sağlık il müdürlüğü binası, 3’ü ilçe sağlık müdürlüğü binası, 2’si 112 istasyonu, 2’si sağlıklı hayat merkezi, 5’i aile sağlığı merkezi(ASM) ve 1’i de göçmen sağlığı merkezi olarak planlanıyor.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE YENİ HİZMET BİNASI
Yapılması planlanan yatırımlardan 250 yatak kapasiteli Atakum Devlet Hastanesi’nin yapılacağı arsanın orman kesin onayı alınırken, proje ihale aşamasında. 25 yatak kapasiteli Ayvacık Devlet Hastanesi’nin 15 olan yatak kapasitesinin 25’e çıkartılması için onay bekleniyor. Proje onayın ardından tekrar ihaleye çıkacak. İlkadım Ulugazi Mahallesi’nde 92 m2’lik taşınmazda yapılması planlanan İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının içerisinde ayrıca KETEM, lojistik depo, halk sağlığı laboratuvarları, 112 komuta kontrol merkezi, 5 hekimli ASM ve sağlıklı hayat merkezi olması düşünülüyor. İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının yapımı henüz proje aşamasında.

HAVZA, YAKAKENT VE ÇARŞAMBA’YA ASM
Ayrıca yapımı planlanan diğer sağlık yatırımlarından Canik İlçe Sağlık Müdürlüğü binası proje aşamasında, Kavak 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ihale aşamasında, Vezirköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü binası için arsa tahsis çalışmaları devam ediyor. Havza ASM için eski binanın yıkılarak yerine yapılması planlanıyor. İlkadım Kadıköy Sağlıklı Hayat Merkezi için mevcut binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılması planlanıyor. Yakakent ASM proje aşamasında, İlkadım Sağlıklı Hayat Merkezi proje aşamasında, Çarşamba Değirmenbaşı ASM proje aşamasında. Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü Binası mevcut binanın yıkıldığı yere yapılacak. Vezirköprü Kamile Kavas 112 Acil Sağlık Merkezi hibe yoluyla yapılacak. Bafra Cumhuriyet ASM işi için de lojman binanın yıkılarak yerine yapılması planlanıyor.

Öte yandan Canik Teknepınar Mahallesi’ne yapılması planlanan Göçmen Sağlığı Merkezi’nin (ASM-10 AHB ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu) arsa temini sağlık alanı olarak belirlenen hazine arazisinden karşılanacak. Yapım işi henüz proje aşamasında devam ediyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Get free iPhone 14 Pro Max: https://www.frenzopay.com/upload/go.php hs=ff48b8b687ea723f8661ed6738c0a1f4* dedi ki:

    yn5w86