Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

’17 İLÇEYE EŞİT HİZMET!..’

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde STK ve meslek odaları temsilcileriyle bir araya gelen Öncü, “Adil, adaletli ve eşit hizmet anlayışıyla hareket edeceğiz” dedi

’17 İLÇEYE   EŞİT HİZMET!..’
REKLAM ALANI
30 Ocak 2024 18:48

Samsun’da CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Vezirköprü ilçesinde pazar yeri gezdi, esnafı ziyaret etti. Herkesin tek tek elini sıkan Öncü’yü Vezirköprülüler bağrına bastı. Vatandaşların yakın ilgisiyle karşılaşan Cevat Öncü, temas ettiği herkes ile kucaklaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen, çözüm önerilerini anlatan Öncü ardından da sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileriyle yemekte buluştu.

‘SORUMLULUK ALMAYA KARAR VERDİK’
Cevat Öncü, burada kısa bir konuşma yaptı. Öncü, “Vezirköprü Belediye Başkan Adayımız Cemal Türkoğlu’na başarılar diliyorum” diyerek başladığı konuşmasında, “Samsun’a hizmet etmek için yola çıktık. Yıllardır Samsun için düşünen, dertleriyle dertlenen biri olarak kentin, 17 ilçenin problemlerini ve bu problemlerin çözümlerini bilen biriyim. Bu konuda raporlar düzenlemiş, gruplarda çalışmış bir inşaat mühendisi olarak sorumluluk almaya karar verdik” dedi.

TARIMSAL ÜRETİME TAM DESTEK
Adil, adaletli ve eşit hizmet anlayışıyla hareket edeceklerinin sözünü veren Cevat Öncü, bu konuda çok net tavır içerisinde olacaklarını dile getirdi. Öncü, şunları söyledi:

“Bizim dönemimizde Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizin ihtiyaçlarına çok net ve somut şekilde destek olacağız. Tarımsal üretim noktasında katkılarımız olacak. Özellikle buranın kenevir üretimiyle ilgili önemli bir merkez olması beklenirken, tohum gibi, gübre gibi sıkıntılardan dolayı bu gerçekleşemedi. Kenevir üretiminin ve kenevir işleme tesislerinin burada olmaması nedeniyle Vezirköprü’deki üreticinin hakkını alamadığını görüyoruz. Bizim Büyükşehir Belediye yönetimimizde tarıma, hayvancılığa çok net şekilde destek vereceğiz. Gübre desteği, tohum desteği, fide desteği, alım garantisi, kooperatifleşme gibi konularda desteklerimiz olacak.”

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI AÇILACAK
Doğayla, çevreyle barışık şekilde sanayi yatırımlarının planlanması ve hayata geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesinin görev ve sorumlulukları olduğunu söyleyen Cevat Öncü, “İşsizlik konusunda da projelerimiz var. Biz bunların hepsini yerine getireceğiz. Enstitü Samsun adı altında meslek edindirme kursları açacağız. Milli Eğitim Bakanlığı ve Çıraklık Eğitim Merkezleri ile işbirliği yaparak sertifikalı meslek edindirme kursları açacağız. Bunu 17 ilçemizde açacağımız ofislerle ve eğitimlerle destekleyeceğiz. Bir taraftan sanayici, iş insanı çalıştıracak ara eleman, kalifiye eleman bulamıyor. Diğer taraftan binlerce işsiz iş arıyor. Yine onları birbirine yaklaştırma konusunda Büyükşehir Belediyesi önemli sorumluluk alacak’ diye konuştu.

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.