Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
REKLAM ALANI
18 Mart 2019 13:39

“Çanakkale Savaşı, kınalı gencecik vatan sevdalıların kazandığı bir zaferdir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmış, bu zaferler Kurtuluş Savaşı’nın özünü oluşturmuştur. Çanakkale Savaşı, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran şanlı bir destanıdır. Bir çok annenin, kardeşin, babanın, eşin bağrının yandığı bu savaşlardaki eşsiz fedakarlıklar, günümüzde Türk Milleti’ni müreffeh bir seviyeye ulaştırmıştır. Hepsine şükran, minnet borçluyuz. Ruhları şad olsun.
O günlere döndüğümüzde kıt imkanlar, nüfus, eli silah tutan insan sayısı, yiyecek az, silahlar kısıtlı ve buna rağmen aylar süren savaş sonrası büyük bir zafer kazanılıyor. Her şeye rağmen vatanı, bayrağı için tüm zorluklara göğüs geren milletimiz, bir karış vatan toprağının kimseye verilmeyeceği herkese göstermiştir. Vatan, bayrak denilince her şey durur. Ecdadımız bunu dünyaya en iyi şekilde göstermiş ve gelecek nesillere emanet etmiştir.
Milli Mücadele ruhunu herkesin çok iyi anlaması ve benimsemesi gerekmektedir. Bir dakika sonra ölüme gideceğini bile bile mevzi değiştiren, düşmanla göğüs göğüse savaşan kahramanların yazdığı destanı tüm dünya konuşmaktadır. Türk askerinin vatanı, milleti için şehitlik mertebesine nasıl koştuğunu herkes görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti bu kahramanlar sayesinde kurulmuş, halen sarsılmaz gücüyle sağlam temellerle ilerlemektedir. Kurtuluş Savaşı içinde 1915 tarihi, toprak bütünlüğü, bağımsızlık yolunun zeminlerini oluşturmuştur. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak, her Türk vatandaşının temel sorumluluğudur. Bu vatan için gözünü kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz.””

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.