Dolar 32,4746
Euro 34,8116
Altın 2.441,88
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

19 Mayıs’ta pazar yeri değişecek mi?

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Kapalı bir pazar yeri yapma düşüncemiz var ama önceliğimiz mevcut pazarı atıl duruma düşürmemek” dedi

19 Mayıs’ta pazar yeri değişecek mi?
REKLAM ALANI
19 Kasım 2017 13:26

19 Mayıs’ın problemleri ile çok yakından ilgilendiğinin altını çizen Başkan Topaloğlu, “Biz bu problemleri zaten halkın arasına karışıp dinliyoruz. Biliyorsunuz ki doğalgaz çalışmalarımız var. Doğalgaz için bugün sökülen parkeler döşendikten sonra doğal olarak hemen kapatılmasını istiyorlar. Bunu söylememize rağmen insanlar hemen o anda, mikrofon uzatılınca bir şeyler söyleme gereği duyuyorlar. Bu yüzden yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor.  Yolların 1 ay gibi bir süre oturması gerektiği için hemen kapatamıyoruz. Şuan 1 ay geçti ve kapatılması için çalışmalar devam ediyor” dedi.

‘TALEPLERİMİZİ BÜYÜKŞEHİR’E İLETTİK’

Topaloğlu, 19 Mayıs İlçesi’ndebulunan Fatih Bulvarı’ndaki kamyon trafiğiyle ilgili ise,  “Fatih Bulvarı Büyükşehir’ in bünyesinde olan bir bulvar. Doğrudur ancak kamyonlarımızın sonuç olarak başka bir güzergah kullanabilmeleri için ışık sisteminin olduğu bir sapaktan yola çıkmaları gerekiyor. Defalarca Karayolları Bölge Müdürü’ne yazılı ve sözlü olarak isteklerimizi ilettik. Ama orada ışık sisteminin mümkün olmadığını bize söylediler. Halen talebimiz devam ediyor. İnşallah sanayinin önünden sıcak asfaltla yapmış olduğumuz yol anayol Atatürk Bulvarı’na bağlantı yerinden itibaren ışık konulabilirse o günden itibaren bu sorun çözülmüş olacak. Çünkü ışıklı bir yolun olmadığı yerden yola çıkabilmek için başka bir güzergah gerekiyor. Hem bizim hem Büyükşehir’in hem de inşaat firmalarının kullandığı bir güzergah. Büyükşehir ve Karayolları ile birlikte bu sorunu çözmeye gayret ediyoruz. Vatandaşımız ne dese haklıdır. Mikrofon uzatıldığından aniden ve düşünmeden cevap veriyoruz.  ‘Memnunuz iyidir fakat yolumuz yapılmadı’ gibi şeyler söylenmiş. Bende izledim ve okudum. Köylü vatandaş “Kim giderse onun yolunu yapıyor gitmeyenin yapmıyor” diyor. Herkesin sorununu çözebilecek bir imkan olsa zaten kimsenin olumsuz bir şey konuşmasına biz izin vermeyiz. Makul imkanlar çerçevesinde değerlendirmeler yapılırsa en az sorunu olan 19 Mayıs’tır. Su problemi köylerimizin sadece 1-2 tanesinde var. O da bu sene veya önümüzdeki sene çözülecek” diye konuştu.

‘PAZAR YERİ DEĞİŞECEK’

19 Mayıs pazar yeri hakkında yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Topaloğlu, “Biz 19 Mayıs’taki şu anda pazar yeri olarak kullanılan yeri, pazar yeri olarak yapmadık. Bu sebeple orayı açarken çok amaçlı pazar yeri dedik. Orası aslında ileriye dönük otogar olarak planlandı. Ancak Sinop’a kadar yapılmış sarp otoyolu normalde Şile üzerinden İstanbul’a bağlanması proje edilmişti, henüz ihale edilmedi. Biz o gün bunu yaparken bu yol yapıldığında orayı otogara dönüştüreceğiz lafı ağzımızdan çıkmıştı. Halen bize bir otogar gerekmiyor. Kapalı bir pazar yeri yapma düşüncemiz var. Bu sefer de orası atıl pozisyona gelecek. Buralar 3 milyona yapılmış yerler ve basit yerler değil. Bu sebeple atıl duruma düşürmek istemiyoruz. Etrafını örmek içinde keşiflerimizi yaptırdık. O zamanlarda etrafının kapatılması 1 milyon TL para gerektiriyordu. Hükümetimizden yeni bir pazar yeri beklentisi olunca bu projede  aksamış oldu. Yoksa biz oraya gittiğimizde bize de dile getiriyorlar. Her Pazar kurulduğunda o sorun orada var. Doğrudur, biz bunu zaten söylüyoruz. Fakat bunu günü birlik 50-100 bin TL’ ye yapabileceğimiz bir iş değil. Şuan yapılmaya kalkılırsa 1 buçuk milyon TL’yi bulur” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.