Dolar 32,4658
Euro 34,7315
Altın 2.441,46
BİST 9.926,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘2 YIL ÖNCE, SAMSUN’DA…’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere seslenerek, “Şimdi sizlerden 2 yıl önce Samsun’da yine bir 19 Mayıs programında gençlerimizden aldığım sözleri tekrar duymak istiyorum” dedi

‘2 YIL ÖNCE, SAMSUN’DA…’
REKLAM ALANI
19 Mayıs 2021 17:05

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen “Temsilci Genç Buluşması” ve TRT Spor Yıldız tanıtım programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere çok önemli mesajlar verdi.

‘HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKTIK’
Samsun’a 102 yıl önce ayak basan öncü kadronun Ankara’daki Büyük Millet Meclisi’ne kadar uzanan kutlu yürüyüşünde verilen her mesajın “ya istiklal, ya ölüm” kararlılığının ifadesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylesine önemli bir sembolün gençlerimize emanet edilmesi büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını sizlerle birlikte yürütme kararımızın isabetini gösteriyor. Bin yıldır her karış toprağını alın terimizle ve gerektiğinde kanımızla sulayarak vatanımız haline getirdiğimiz bu topraklardaki mücadelemizin ilanihaye devam edeceği anlaşılıyor. Bundan bir asır önce sınırları Balkanlar’dan Kafkaslara ve Kuzey Afrika’ya kadar uzanan Osmanlı’yı yıkmakla yetinmeyenlerin Anadolu’yu da milletimize mezar etme heveslerini kursaklarında bırakmıştık” dedi.

19 MAYIS, GÜÇLÜ DURUŞUN SEMBOLÜ
Kurtuluş mücadalesine değinen Erdoğan, “1 asır önce Kurtuluş Savaşı’mızı vermemiz ve yeni devletimizi kurmamız nasıl kolay olmadıysa, yürüttüğümüz bu tarihi mücadeleyi zafere ulaştırmamız da elbette kolay olmayacaktır. Milletimiz Anadolu’da özgürlük mücadelesi verirken aynı günlerde birileri de ülkeyi yabancı güçlere teslim etme hesapları yapıyordu. Bugün de sınırlarımızı terör koridoru ile kuşatma, ekonomimizi sinsi tuzaklarla çökertme, kirli yöntemlerle milli iradenin arkasından dolaşma hesabı yapanlar bulunuyor. Dün nasıl silahını bize doğrultan düşmanlarla birlikte içimizdeki gaflet ve dalalet ehline rağmen mücadelemizi başarıya ulaştırmışsak, bugün de aynı azme ve kararlılığa hep birlikte sahibiz. 19 Mayıs’ı işte bu güçlü duruşun sembollerinden birisi olarak görüyoruz” diye konuştu.

GENÇLERDEN ‘SÖZ’ ALDI
“Hiç şüphesiz bu tarihi mücadelede en büyük güç kaynağımız gençlerimizdir” Erdoğan, ayrıca, “Şimdi sizlerden 2 yıl önce Samsun’da yine bir 19 Mayıs programında gençlerimizden aldığım sözleri tekrar duymak istiyorum. Gençler, 19 Mayıs ruhunu tıpkı, yani 102 yıl önce ilk günkü gibi yaşatmaya var mısınız? Gençler, 23 Nisan ruhunu tıpkı o günkü heyecan ve coşku ile sürdürmeye var mısınız? Gençler, 29 Ekim’de ilan ettiğimiz cumhuriyetimize ilk ve son devletimiz olduğu bilinci ile sahip çıkmaya var mısınız? Gençler, uğrunda büyük acılar çektiğimiz, büyük mücadeleler verdiğimiz demokrasimize gözümüz gibi bakmaya var mısınız? Gençler, 15 Temmuz’da olduğu gibi istiklalimiz ve istikbalimiz olduğunda gerektiğinde canımız pahasına mücadeleye var mısınız? Gençler, 2023 hedeflerimizi ne pahasına olursa olsun gerçekleştirmeye var mısınız?” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda gençler tarafından Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’den getirilen vatan toprağı ve Filistin’e giden gençlerin izlenimlerinin olduğu bir tablo Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.