Dolar 32,3695
Euro 35,0221
Altın 2.323,53
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

’20 MiLYONLUK’ VURGUN!

Samsunlu Fevzi Apaydın’ın başkanlığını yaptığı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu(TŞOF), ‘vurgun’ iddiasıyla çalkalanıyor. TŞOF avukatı 20 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı

’20 MiLYONLUK’ VURGUN!
REKLAM ALANI
22 Ocak 2023 16:20

Aynı zamanda Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan Fevzi Apyadın’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu(TŞOF) avukatı için 20 milyon liralık ‘dolandırıcılık fezlekesi’ hazırlandı. Kadın avukat tutuklandı.

'20 MiLYONLUK' VURGUN!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu(TŞOF) Başkanı Fevzi APAYDIN

GERÇEĞE AYKIRI 48 ÖDEME MAKBUSU
TŞOF avukatı Burcu G., 7 yıllık süreçte icra dosyaları üzerinden kurumu yaklaşık 20 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. TŞOF hukuk müşaviri, kurum avukatlarından Burcu G. hakkında, fon ödemeleri sonucu açılmış icra dosyaları kapsamında gerçeğe aykırı düzenlediği görev avans makbuzları ile kurumu yaklaşık 20 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Söz konusu ödemeler, icra davalarını kapsayan mahkeme kayıtları ve şüpheli avukatın gerçeği aykırı şekilde hazırladığı iddia edilen 48 ayrı ödeme makbuzu da savcılığa sunuldu. Savcılığın talebi üzerine Adalet Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesi üzerine avukat Burcu G., ifadeye çağrıldı.

'20 MiLYONLUK' VURGUN!

SUÇLAMALARI REDDETTİ, KURUMU SUÇLADI
Suçlamaları kabul etmeyen Burcu G., 17 yıldır kurumda avukat olarak çalıştığını belirterek, “Soruşturma dosyasına ilişkin fon davaları 1998 yılana kadar gitmektedir. Müşteki kurum, Karayolları Trafik Kanunu’nun 131’inci maddesi gereği ülke çapında basılı kağıtlar ile araç plakalarının üretim, dağıtım, satış ve basımı ile yetkilendirilmiş bir kuruluştur. Buradan elde edilen gelirin yüzde 60’ı ilgili yılı takip eden yılın şubat ayının sonunda İçişleri Bakanlığı Merkez Saymanlığı’na yatırılmaktır. İçişleri Bakanlığı’nca yapılan denetlemeler sırasında bakanlığa ödenecek rakamların daha düşük çıkması için müşteki kurumun kanunda gider olarak gösterilmemesi gereken şeyleri de gider göstermek suretiyle eksik ödeme iddiasıyla kuruma karşı fon davası denilen bu davalar açılmaktadır. Ben bu davaları 2012 yılından itibaren takip etmeye başladım. Açılan bu davaların ilki dışında diğerleri aleyhe sonuçlandı. Buna rağmen hesaplama yöntemini değiştirmeyen müşteki kurum aleyhine çok sayıda dava açılmaktaydı. Kurum 2019 yılında eski muhasebe müdürünün ihbarı üzerine yolsuzluk iddiasıyla soruşturma geçirmişti” dedi.

'20 MiLYONLUK' VURGUN!

KADIN AVUKAT HAPİSTE: TŞOF avukatı 20 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. Başsavcılık, avukat hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından hazırladığı fezlekeyi, kovuşturma izni talebiyle Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

‘YAPTIĞIM HER ŞEY BAŞKANIN BİLGİSİNDE’
Yaptığı tüm işlemlerin kurum başkanı ve hukuk müşavirinin bilgisi dahilinde olduğunu belirten avukat Burcu G, “İcra dosyaları kapsamında talep ettiğim avans evrakları karşılığında alınan para, haftalık ve aylık olarak talimatlandırılarak çift imza ile bankaya bildirilmektedir. Bana verilen talimatlar doğrultusunda talep evrakları tarafımca düzenlenmektedir. Ödeme için çift imza olmak zorundadır. Her 3 ayda bir denetim kurulundan, her yıl yeminli mali müşavir onayından, her 4 yılda bir genel kuruldan geçmektedir. Yani her kuruşun denetimi, yeminli mali müşavirler, hukukçular ve bağımsız denetçilerce belli periyotlarla yapılmaktır. İade avans ve görev avans makbuzları ile sunulmuş olan ilgili icra daireleri tarafından düzenlenmiş olduğu belirtilen tahsilat makbuzlarını ben düzenlemedim” diye konuştu.

‘SORUŞTURMA GENİŞLETİLSİN’ TALEBİ
Burcu G.’nin avukatı Bülent Turan Gündüz de yapılan tüm işlemlerden herkesin haberdar olduğunu, soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunacaklarını belirterek, “Müvekkilim itiraf hem de beyanlar içeren belgeler hazırlamaktadır. Biz de suç duyurusunda bulunacağız. İddialar ahlaki olmayan bir yapının müvekkilim vasıtasıyla aklanmasına yöneliktir” dedi.

‘RESMLİ BELGEDE SAHTECİLİK,
NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK…’
Savcılık, ifadelerin ardından şüpheli avukat Burcu G’yi tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Burcu G. tutuklanırken, savcılık da kovuşturma izni talebiyle hazırladığı fezlekeyi, Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Bakanlığın kovuşturma izni vermesi durumunda Burcu G., ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

Konuyla ilgili olarak TŞOF Yönetimi’nden ve Başkan Fevzi Apaydın’dan henüz bir açıklama yapılmadı. Fevzi Apaydın’ın Samsun’da Canik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanlığı görevi ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu(TESK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Başkan Vekilliği görevleri de bulunuyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.