Dolar 32,5247
Euro 34,9024
Altın 2.442,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C

2004 BELEDİYE SEÇİMLERİNE DOĞRU

2004 BELEDİYE SEÇİMLERİNE DOĞRU
REKLAM ALANI
27 Haziran 2023 09:00 | Son Güncellenme: 26 Haziran 2023 19:29

2 tur süren cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri bitti. Seçimler sonucunda cumhur ittifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanımız seçildi. TBMM de ise cumhur ittifakı çoğunluğu sağladı. Kısacası seçimler cumhur ittifakının iki taraflı da zaferiyle sonuçlandı.

Seçim sonuçlarında millet ittifakı adayı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İyi parti genel başkanı Meral Akşener, Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan, saadet partisi genel başkanı Temel Karamollaoglu, Gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu, DP genel başkanı Gültekin uysal, İBB belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kaybetti. Genel başkanlar ise TBMM’ne dahi girememiş oldular. 2’nci turda millet ittifakına dahil olan zafer partisi genel başkanı Ümit Özdağ ve Adalet partisi de kaybedenler safında yerlerini aldı. Millet ittifakı 20 partili desteğe rağmen seçimlerden yenilgiyle ayrıldılar.

28 Mayıs akşamı İstanbul’da zaferini ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha o akşam belediye seçimlerinin startını verdi. CHP de olan 11 büyükşehir belediyesini geri almak istediklerini ilan etti. Aradan geçen bir aylık süreçte  CHP kendi içinde tartışma, değişim ve kongre süreci yaşıyor. İyi partide ise yerel seçimlerde  millet ittifakında yer alıp almamak konuşulmaya başladı. HDP yeşil sol ile devam ederken. CHP den 39 milletvekili kopartan Deva, saadet, gelecek ve DP de mecliste grup kuramamanin problemi yaşanıyor.kisacasi muhalefette bir dağınıklık gözleniyor. CHP de Değişime öncülük etmeye kalkan Ekrem İmamoğlu için ise siyasi yasak söz konusu. Ben şahsen vatana ihanet, anayasayı zorla değiştirmek, terör, bölücülük, tecavüz, cinsel taciz gibi konular hariç siyasi yasak konusunu doğru bulmuyorum. Mutlaka siyasi yasak konusuna girecek cezalar yeniden düzenlenmelidir.

Cumhur ittifakında ise en büyük problem yaşanan hayat pahalılığı ve ekonomidir.  Görünen o ki büyükşehir belediyelerinde yine ittifak yapılacak. Yerel seçimler için Kalan 8 ayda ekonomide gözle görülür bir düzelme işaretleri ortaya çıkarsa ve aday tespitlerinde  hatalar yapılmazsa Cumhur ittifakı kazançlı çıkacaktır. Milletimiz genel iktidar ile yerel iktidarın aynı ittifakta olmasına şehirleri için daha uygun olacağına karar verebilir.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlığı seçiminde parti taassubu yerine liyakat, vizyon ve dürüstlüğe bakmak gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda adaylar kimler olacak ve hangisi başkan seçilecek şehirlerimiz için hayati önem taşımaktadır. Şehirlerimiz de bitmek tükenmek bilmeyen ve  eksilmeyen artan trafik, yol, ulaşım, alt yapı , temizlik gibi asli problemler, vizyonsuzluk, liyakatsizlik ve kötü yönetim bizlere sel, trafik sıkışıklığı, sağlıksız içme suyu, can ve mal kaybı, çevre kirliliği, partizanlık, yolsuzluk, israf, kültür ve sanat etkinlikleri, spor ve dinlenme alanları eksikliği olarak dönmektedir.

Şehirlerimizde gelinen bu durumlardan belediye başkanları kadar onları seçen bizlerde sorumluyuz. Çünkü onların aday yapılmasına tepkisiz kalanda, oy vererek seçip yetkiyi veren, onları seçildikten sonra ise denetlemeyen de bizleriz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.