Dolar 32,4961
Euro 34,5758
Altın 2.478,95
BİST 9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

“2019 seçimleriyle vesayeti tarihe gömmüş olacağız”

15 Temmuz’da gerçekleşen vesayet hamlesini milletin 250 şehit vererek durdurduğunu belirten Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle vesayetin tarihe gömüleceğini söyledi.

“2019 seçimleriyle vesayeti tarihe gömmüş olacağız”
REKLAM ALANI
16 Nisan 2018 22:14

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Samsun İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Mevcut başkan Rabia Bay Keser’in tek liste ile girdiği kongrede konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti’nin 2002 yılından bu yana Türkiye’yi başarıdan başarıya taşıdığını belirtti. Yılmaz, 2019 seçimlerine doğru büyük bir hizmet anlayışına girilmesi gerektiğini vurguladı.

“70 YILDIR MÜCADELE”
AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, eski Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan kongrede selamlama konuşmaları yaptı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyet ve demokrasi kavramlarının önemine vurgu yaparak, “Milletimiz İstiklal harbini zaferinden önce Büyük Millet Meclisini kurdu. Kazandıktan sonra da Cumhuriyeti kurdu. Ondan sonra demokratik Cumhuriyet için mücadelesini verdi. Sistemini yenilemek için uğraştı. Çok partili hayata geçti fakat bu mücadele 10 yıl sonra darbelerle karşılaştı. En son 15 Temmuz darbe girişimi. Cumhuriyet devletin sahibinin cumhur olmasıdır. Demokrasi de devletin nasıl yönetildiğine milletin karar vermesi. Türkiye demokratik cumhuriyet mücadelesini yaklaşık 70 yıldır sürdürüyor. Bu mücadele sürecinde önemli merhaleler geçildi. En büyük merhale 2017’de atılan adımdır.

“2019 SÜRECİ FEVKALADE BİR SÜREÇ”

Bizim demokratik cumhuriyet modelimiz parlamenter sistemdi. Parlamenter sistemi kaldırmamız da ancak bu kadar zamanla oldu. Bu araç bu kadar hız yapabiliyordu. Milletimiz, cumhurbaşkanlığı sistemine geçme kararını; daha hızlı kalkınmak, çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak için bu modeli kabul etti. Onun için 2019 süreci fevkalade önemli bir süreç. Cumhuriyet tarihi boyunca milletimizin demokratik mücadelesini bir adım daha yükseğe taşınması mücadelesidir. İnşallah milletimiz bu süreci 2019 da başarıyla neticelendirecektir. Vesayete niyet edenlerin sonlandırıldığı bir seçim olacak bu seçim. 15 Temmuz’da milletimiz son vesayet hamlesini 250 şehit vererek durdurdu. 2019 seçimleriyle vesayeti tarihe gömmüş olacağız. Türkiye’yi bir terör kuşağı ile kuşatmak isteyenlere de bu aziz millet gereken cevabı verdi” diye konuştu.Kongreye ayrıca; ilçe belediye başkanları ve parti yönetimi katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.