Dolar 32,5152
Euro 34,8779
Altın 2.431,32
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

26 YIL SONRA SU!

Samsun’un Bafra ilçesindeki organize sanayi bölgesine (OSB) 26 yılın ardından içme suyu hattı için çalışmalar başlatıldı

26 YIL SONRA SU!
REKLAM ALANI
15 Aralık 2023 20:59

Samsun’da Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB), yapılan törenle 26 yıl sonra içme suyuna kavuşmanın sevincini yaşadı. Çalışmalar çerçevesinde yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda ve 315 milimetre çapında polietilen boru imalatı ile isale hattı inşaatı gerçekleştirilecek. 1 ay içerisinde tamamlanması hedeflenen çalışmaların ardından saatte 200 metreküp su akışı sağlanacak.

SAATTE 200 METREKÜP SU
Bafra OSB’de gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, “SASKİ Genel Müdürlüğü ile Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz arasında yapılan protokol ile Bafra ilçemize ulaştırılmış olan 19 Mayıs Baraj suyunun OSB’mize de ulaştırılması için çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Proje kapsamında yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda 315 milimetre çapında polietilen boru imalatı ile isale hattı inşaatı gerçekleştirilecek. Şu anda boruların tedariki yapıldı. İnşaat ekiplerimiz sahaya indi. Planlarımıza göre, 1 ay içerisinde bu hattı yaparak şu anda bulunduğumuz 64 metre üst kotalı ayaklı depoya 19 Mayıs baraj suyunu, memba kalitesindeki suyu ulaştıracağız. Saate 200 metreküp yani 1 saniyede 55 litre memba kalitesinde musluktan içilebilir suyu ulaştırmış olacağız” dedi.

‘BU SUYUN KIYMETİNİ SBİLELİM’
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen de projeden mutlu olduğunu belirterek ”Organize sanayi yönetimi olarak gerek fabrikadaki işçilerimizin sağlıklı suya erişmesi gerekse proses olarak kullandığımız suyun sağlıklı olması noktasında bir adım atılmıştı. Çok uygun fiyata bu yatırım yapılıyor. Sağlıklı suya günümüzde ulaşılması neredeyse imkansız oldu. Küresel ısınma, çevre kirliliği bizi son derece rahatsız ediyor. Bu yüzden bu su çok önemliydi. Kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

’26 YIL SONRA SEVİNİYORUZ’
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, 26 yıldır yaşanan su probleminin çözüme kavuşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, emeği geçen herkese etti. Kocabaş, “Bafra OSB’de 26 yıl sonra temiz ve içilebilir suya kavuşmanın sevincini yaşamaktayız. Ayrıca, içme suyunun devamında da inşallah en yakın zamanda camimizin temelini de Allah bize böylece birlikte atmayı nasip etsin” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.