Dolar 32,5841
Euro 35,0183
Altın 2.456,66
BİST 9.760,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

KOBİ’LER İÇİN 3 AYRI PAKET!

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, şirketler için oluşturulan Kredi Garanti Fonu kefaleti ile toplam 60 milyar TL’lik 3 yeni destek paketine başvuruların başladığını söyledi

KOBİ’LER İÇİN 3 AYRI PAKET!
REKLAM ALANI
24 Şubat 2022 16:22

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi.

‘FİNANSAL KABİLİYET’ TEŞEKKÜRÜ
Bağımsız denetim kuruluşuna yaptırılan odanın finansal analiziyle ilgili meclise bilgi veren Murzioğlu, “Odamızın finansal yükümlülüklerini yerine getirebilme kabiliyetinin yüksek olduğu görüşüne varıldığını görüyoruz. Odamızın sürdürülebilirliği adına stratejik bir ayak olan finansal kabiliyetimizin bu skorla devam ediyor oluşuna katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

3 AYRI PAKETTE 609 MİLYARLIK DESTEK
Yeni devreye alınan Kredi Garanti Fonu kefaleti ile verilecek 3 farklı destek paketi hakkında da açıklamada bulunan Murzioğlu, şunları söyledi:

“Bunlar, Yatırım Destek Paketi, İhracat Destek Paketi ve İşletme Harcamaları Destek Paketi. Her paketin içeriği ve kredi üst limitleri farklı olarak tanımlanmış. Üç ayrı pakette toplam 60 milyar TL’lik kredi desteği söz konusu. KOBİ dışı işletmelerde bu desteklerden faydalanabiliyor. Kefalet oranları asgari yüzde 75, azami yüzde 90 oranında. Azami 24 ay ödemesiz, azami 96 ay vade ile tanımlanan Yatırım Destek Paketinde cirosuna göre değişmekle birlikte, KOBİ’ler için kredi üst limiti 33 milyon. KOBİ dışı işletmeler için ise kredi üst limit 100 milyon.

6 AY ÖDEMESİZ, 24 AY VADE
Tahsis edilen işletme kredisinin azami yüzde 10’u işletme harcamalarında kullanılmak üzere nakit olarak verilebilecektir. Azami 6 ay ödemesiz, azami 18 ay vade ile tanımlanan İhracat Destek Paketinde cirosuna göre değişmekle birlikte, KOBİ’ler için kredi üst limiti 25 milyon. Tahsis edilen kredinin kefalet tutarının azami yüzde 10’u işletme harcamalarında kullanılmak üzere nakit olarak verilebilecektir. Azami 6 ay ödemesiz, azami 24 ay vade ile tanımlanan İşletme Harcamaları Destek Paketi cirosuna göre değişmekle birlikte KOBİ’ler için kredi üst limiti 5 milyon, KOBİ dışı işletmeler için ise kredi üst limit 20 milyon. Tahsis edilen işletme kredisine ilişkin kefalet tutarının azami yüzde 10’u işletme harcamalarında kullanılmak üzere nakit olarak verilebilecektir. Kefalet oranları ise asgari yüzde 75, azami yüzde 90 oranında. Her kredi paketi ciro bazlı olarak değişkenlik gösteriyor.”

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ
Sözlerine, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ile birlikte yapılan üniversite-sanayi işbirliği toplantısıyla devam eden Başkan Murzioğlu, “Üniversite sanayi işbirliği bağının güçlendirilmesine yönelik olarak sanayicilerimizle bir araya geldik. Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz organizasyonda 80 civarında üyemizle bir araya geldik. Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile birlikte üniversite sanayi işbirliğine hizmet edecek merkez başkanları ve dekanlarımızın da iştirak ettiği toplantıda birlikte neler yapabilirizi istişare ettik. Bu elbette devamı gelecek bir çalışmanın buluşmalarından bir tanesiydi. Sizlerin de katkısı, teşviki ve talepleriyle camiamıza katkı verecek organizasyonlarımıza devam edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Meclis, gündem maddelerinin değerlendirilip karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.