Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

31 Mart’ta son söz milletin

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray AYDIN’dan Yenigün’e özel açıklamalar

31 Mart’ta son söz milletin
REKLAM ALANI
27 Mart 2019 19:23 | Son Güncellenme: 27 Mart 2019 19:27

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sayın Koray AYDIN İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve Bafra Belediye Başkan Adayı Rızvan Aksoy Yenigün Gazetesi’ni ziyaret ederek Özel açıklamalarda bulundular.

MAHALLİ SEÇİMLERDE ‘NEFRET DİLİ’ HÂKİM
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın yaptığı açıklamada, “Aslında seçimlere çok fazla bir zaman kalmadı bu günü de saymazsak 3 günümüz var. Bu bir mahalli seçim aslında seçimler içerisinde en zevkli olanda mahalli seçimdir. Çünkü bunun parametresi çok farklı muhtarlara, belediye meclis, il genel meclisi ve büyükşehir adaylarına oy veriyor, onları seçiyoruz. Aday sayısı çok olduğu için de çok renkli bir hale geldi. Seçimler özellikle muhtarlık seçimleri bunların içinde en hararetli geçen seçim. İnsanlar bir araya gelirler bunun coşkusunu, heyecanını yaşarlar. Birlikte olmanın getirdiği sıcaklığı yaşarlar ve birbirlerine yanaşırlar aynı zamanda da kaynaşırlar. Aslında mahalli seçim vatandaşlık paylarını güçlendiren, kuvvetlendiren, insanları bir arada tutan çok önemli bir seçimdir. Ama bugün öyle bir seçim yaşamıyoruz. Bugün öyle bir seçim yaşıyoruz ki; bir nefret dile hâkim” dedi.

‘ALLAH’TAN KORKMAYAN BİR ANLAYIŞ’
Açıklamalarına iktidarın insanları ayrıştırdığını, kutuplaştırdığını ve ötekileştirdiğini söyleyerek devam eden Aydın; “Sanki Türkiye savaşa gidiyor. Kutuplaşmış düşman kardeşler var. Biri bir tarafta, öbürü bir tarafta. Birinin elinde her türlü silah var, atom bombasına bile sahip haram para ile elde ettikleri televizyonları var. Haram para ile elde ettikleri gazeteleri var. Eline geçirdiği devlet imkânı ve gücü var. Bu gün ki bu imkânı seçimi kazanmak uğruna her yolu deneyen her yolu mubah tanıyan zerre kadar da Allah’tan korkmayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Çünkü bir insan Allah’tan korksa bugün dediklerini demez. Çünkü devlet yönetmenin bir sorumluluğu var, bir ağırlığı var, eğer sen devlet yönetiyorsan bu sorumluluğu ve ağırlığı taşıyacaksın. Çünkü temsil ettiğin makam aslında insanları bir araya getiren kaynaştıran bir makamdır. Ama bakın bugün öyle bir dil Türkiye’yi yönetiyor ki; insanlar ayrıştırılıyor, kutuplaştırılıyor ve ötekileştiriliyor” dedi.
‘İYİ PARTİ ÜLKEMİZİN ÇIKIŞ YOLUDUR’
İyi Parti’nin çaresizlik içindeki insanlarımızın çıkış yolu olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Aydın;
“Bu ülkemiz üzerinde bir kâbus etkisi yaratıyor aslında herkes bu etkinin altında yaşıyor. Bu ülkede, bu dümenin içinde insanlarımız çaresizlik içerisinde ve herkes kendine bir yol arıyor. İYİ Parti o çıkış yolu arayan insanların oluşturduğu bir siyasal harekettir. Güce, kuvvete, kudrete teslim olarak zalimin yanında saf tutmayı en kolay yöntem olarak seçenlere karşı zorluğu seçen adalet arayan ve devletinin geleceğine her konuda iradesini gösteren insanların başlatmış olduğu bir siyasal harekettir” dedi.
‘TÜRKİYE’DE AÇLIK, SEFALET VE İŞSİZLİK VAR’
Yönetimin batmış olduğunun açıklamasını yapan Aydın; “Bu batmalarının arkasında yatan tek neden var. Türkiye’nin gerçeklerini konuşulmasını sevmiyorlar. Çünkü bugün Türkiye’de açlık var, sefalet var. Bugün ülkede sayıları 7 milyona dayanmış geride bıraktığımız 2018 yılında da 663 bin kişi işinden ayrılarak kapının önüne konulmuş işsizlerimiz var. 2018 yılı Türkiye’nin en karanlık yıllarından birisi oldu. İşsizlik insanların ayağına vurulmuş bir pranga gibidir, özgürlüğünü elinden alır. Onun için bugün içinde bulunduğumuz bu şartlarda evlerde kaynamayan tencereye, açlık sınırı içerisinde yaşayan milyonlarca insanın bu sıkıntısının üzerine dökülüp yok BEKA meselesidir, yok FETÖCÜ’dür, teröristtir, diyerek bize maval okuyanlara karşı bu milletin evlatlarının söyleyecek mutlaka bir sözü olmalıdır. 31 Mart bu sözün söylenmesi gereken tarihtir” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

HABER / Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.