Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C

4 asker şehit

İstanbul’da askeri helikopter düştü 4 asker şehit oldu

4 asker şehit
REKLAM ALANI
11 Şubat 2019 21:15

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kazada 4 askerin şehit olduğunu açıkladı. Kazada herhangi bir sivil vatandaşın yaralanmadığı bildirildi. Helikopter pilotunun sitede bulunan zorunlu park alanına düşerek sivil vatandaşlara zarar vermemek için mücadele etti… Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Milli Savunma Bakanlığı askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı

Son dakika haberine göre saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı’na ait bir askeri helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı, Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere mahallesinde bulunan Parkverde sitesinin park olarak kullandığı alana düştü. Kazada 4 asker şehit oldu.  Helikopterin pilotu sivillere zarar vermeden mücadele ederek buraya düştüğü tahmin ediliyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İSTANBUL VALİSİ: MAALESEF 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, düşen askeri helikoptere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, “Saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı’na ait bir askeri helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı, Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz, ardımızda site içerisinde maalesef düşmüştür. Olay yerine hemen 2 dakika içerisinde 112 itfaiyemiz gelmiştir. 4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ulaştırılmışytır. Maalesef Sağlık Müdürlüğü’nden ulaştırılan habere göre 4 askerimiz şehit olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimiz tahkikata başlamıştır. Tekrar hepimizin, bütün milletimizin, ordumuzun, silah arkadaşlarının başları sağolsun. Herhangi bir yaralı yok. Aynı zamanda bu helikopterin düştüğü yerde de bir sivil yaralı veya vefat eden herhangi bir şeyimiz yok.” ifadelerini kullandı.

“KAZA KIRIM EKİBİ GELMEDEN ENKAZ KALDIRMAMIMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Vali Yerlikaya, bir gazetecinin sorusu üzerine, “Az önce İtfaiye Başkanımızla konuştum. Soğutma işlemlerine devam ediyor. Kaza kırım ekibi inceleme yapmadan buradaki enkazı kaldırmamız mümkün değil” dedi.

İstanbul Çekmeköy’de zorunlu iniş yapmaya çalışan askeri helikopter Kirazlı Mahallesi’nde bulunan  Parkverde Sitesi’nin içine düştü.

GÖRGÜ TANIĞI: ŞİLE YOLUNDA İKEN MOTORLARI ALEV ALDI

Görgü tanığı Devrim Daş Habertürk TV’ye şöyle konuştu: Tam olarak Taşdelen’den 23. Motorize Piyade Alayı’na göre ilerliyordu helikopter. Şile yolu üzerinde iken pervanesinden alev attığını gördük. Daha sonra motorundan duman çıkmaya başladı. Piyade alayının hemen yanındaki siteye düşmüş. Helikopter daha havada iken 112’yi çevirerek haber verdim.

KAZADAN 2 DAKİKA SONRA OLAY YERİNE ULAŞTILAR

Helikopterin düşmesinden  2 dakika sonra 112 ve AFAD ekiplerinin kurtarma çalışmalar için kaza alanına geldiği belirtildi.

OLAY YERİNDE YANGIN ÇIKTI

Helikopterin düştüğü bölgede yangın çıktı. Oldukça yoğun alev ve dumanların yükseldiği bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Sitenin içerisinde kaç kişi olduğu henüz belli değilken, çevredoeki vatandaşların yardımcı olmak üzere olay yerinde oldukları öğrenildi.

AYDINLAR MAHALLESİ MUHTARI: SİTENİN İÇİNDEKİ BOŞ ALANA DÜŞTÜ

Habertürk TV’ye bağlanan Aydınlar Mahallesi Muhtarı Halil Yakup şöyle konuştu: Bilgiler net olmamakla bilikte. Çok yoğun ve kalabalık bir insan topluluğu var. Şu anda ölü veya yaralı konusunda bir bilgiye sahip değiliz. Parkverde sitesinin içindeki boş bir alana düştü. Sitedeki binalarda bir şey olmamış.

“PİLOT GERÇEKTEN KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ SERGİLEMİŞ”

Sitede oturan bir vatandaş haberturk.com’a şöyle konuştu:  O alana otomobille park yapmak bile çok kolay değildir. Şehit pilotumuzun gerçekten kendilerini feda ederek, sivil halka zarar vermemek için kahramanca mücadele ettiği anlaşılıyor. Allah mekânlarını cennet eylesin”

BÖLGEDEKİ VATANDAŞLARA ANONS

Askeri helikopterin düşmesinin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Olay yerine intikal etmeye çalışan vatandaşlara bölgedeki itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin daha rahat çalışmasıyla ilgili bölgenin boşaltılması yönünde anonslar yapıldı.

ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANI AHMET POYRAZ: SİTENİN PARK ALANINA DÜŞTÜ

Sitenin içinde bulunan park alanına zorunlu iniş yaparken düştü. Şu anda olay yerindeyiz. 4 tane yaralı hastaneye sevkedildi. Şu anda orada sivillerle ilgili sıkıntılı bir bilgi almadık. Şu anda sadece 4 yaralı var. Sancaktepe’deki eğitim araştırma hastanesine sevkedildi.

SON 21 YILDIR DÜŞEN 6 HELİKOPTER

İstanbul’da son 21 yılda düşen 6. helikopter olduğu belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy’de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milli Savunma Bakanlığı: “4 kahraman silah arkadaşımızın şehit olduğu helikopter kazası ile ilgili inceleme başlatıldı.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.