Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

4 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi

4 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi
REKLAM ALANI
20 Nisan 2020 19:34 | Son Güncellenme: 20 Nisan 2020 19:36
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Tarabya’daki Huber Köşkü‘nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, saat 15.12’de başladı.Toplantıda ilk olarak 23-24-25-26 Nisan’ı kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi önerisi görüşüldü. Başkan Erdoğan kritik toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Tarabya’daki Huber Köşkü’nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, saat 15.12’de başladı.Kabine toplantısı, dördüncü kez video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Başkan Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

“Türkiye, Rusya ile vardığı 5 Mart mutabakatını korumakla birlikte rejimin saldırganlığına da geçit vermeyecektir. Rejim böyle devam etmesi halinde çok ağır kayıplarla bedelini ödeyecektir. İdlib’deki ateşkesi bozmak isteyen karanlık güçlere fırsat vermeyeceğiz. Türkiye kararlı duruşuyla Akdeniz’deki oyunları bozmaya da devam edecektir.”

Darbeci Gafter’in gerçek yüzü de ortaya çıkmıştır. Kamuoyunu Hafter’e karşı resmi hükümeti desteğe davet ediyoruz.

Sınırlarımız içinde ve dışında terör örgütüne nefes aldırmamakta, başını ezmekte kararlıyız. Türkiye’nin iç ve dış güvenliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Koronavirüsle mücadeleyi 4 başlıkla hayata geçiriyoruz.

1- Fiziki mesafe. Sokağa çıkma yasağına kadar tüm sosyal mesafe kanunlarının dikkatlice uygulanması.

2- Sağlık sisteminin kesintisiz işlemesi.

3- Gıda ve temizlik alanları. Üretim ve tedarikte aksama yaşanmamasıdır. Ülkemizin hiçbir yerinde hiçbir ürünin yetersizliği yoktur.

4- Kamu düzeninin bozulmaması. Askerimiz, polisimiz, bekçimiz fedakarca görevlerini yürütüyor.

3 milyon vatandaşa vefa destek grupları destek verdi.

İYİLEŞEN SAYIMIZ ARTIYOR

Koronavirüs salgınının önüne geçmek için aldığımız tedbirlerin meyvelerini toplamaya başladık. Test sayımızı günde 40 bin düzeyine çıkardık. Yoğun bakımda veya solunum cihazına bağlı olan hastalarımız ile vefat eden hasta sayımız aynı düzeyde devam ediyor. Test vaka sayımız azalıyor. İyileşen hastamız çoğalıyor. Yoğun bakımda ve solunum cihazına bağlı olan hasta sayımız aynı düzeyde devam ediyor. İnşallah kısa zamanda onların da azalışına şahit olacağız.

100 SOLUNUM CİHAZINI TESLİM ALDIK

Hastanelerimizde olağanüstü bir yoğunluk yaşanmıyor. Sağlık personelimiz canla başla çalışıyor. Ücretsiz maske dağıtımımız PTT ve eczaneler üzerinden sürüyor. Maskeden tuluma, ilaçtan solunum cihazına kadar hiçbir konuda eksiğimiz veya riskimiz bulunmuyor. Yoğun bakım solunum cihazlarının üretim konusundaki çabamız başarıyla neticelendi. Mayıs ayı sonuna kadar 5 bin cihazı üretmiş olacağız. Yoğun bakım solunum cihazlarının teknoloji girişimini gerçekleştiren biosis’e, bu sürece katkı veren BAYKAR Makina ve ASELSAN’a ve seri üretimi yapan Arçelik’e şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu başarı her fırsatta altını çizdiğimiz milli teknoloji hamlesinin somut bir örneğidir. Bugün itibariyle 100 solunum cihazını teslim aldık. Makine ve Kimya Endüstrisi kurumumuz da geliştirdiği mekanik solunum cihazıyla bu alanda yerini almıştır. Mayıs ayı sonuna kadar 5 bin yoğun bakım solunum cihazı üretmiş olacağız. Kritik ilaçların üretimine yerli firmalarımız başladı.

BAŞAKŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ SALGIN HASTALIK İÇİN KULLANILACAK

Koruyucu sağlık donanımlarının yerli üretimi konusunda da önemli mesafe katettik. Sağlık personeli açısından hayati olan N95 ve N99 maskelerinin filtrelerinin geliştirme süreci bitti, testlerine başlandı. En kısa sürede iletişime geçiyoruz. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’ndaki hocalarımızla elde ettiği başarıları bilimsel makaleye dönüştürüp yayınlamaya hazırlanıyorlar. Hastane, yatak ve yoğun bakım konusundaki mevcut kapasitemizi güçlendiriyoruz. Son gelişmeler üzerine, ilk etabının açılışını öne alarak bugün gerçekleştirdiğimiz İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi salgın hastalık için kullanılacaktır. 2682 yatak olan hastanemizin bugün ilk etabının açılışını yaptık. 885’i klinik yatağı, 150’si yoğun bakım yatağı olmak üzere 1035 yatakla hizmet verecek. Hastanemizin kalan kısmını da önümüzdeki ay hizmete açmayı planlıyoruz.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkama yasağı sonucunu gösterdi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek. 22 Nisan akşamı gece saat 24’te başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması 26 Nisan gecesi saat 24’e kadar devam edecek.

Bazı adımları bayram öncesinde atmaya başlayabiliriz. Bu salgının üstesinden 83 milyon birlikte adım atarsak kurtulabiliriz. Bu topraklardan başkan vatanımız yok.

Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşının yanındadır. Salgın başladığında yurt dışında olan vantadaşlarımızı ülkemize getirdik. Hepsini yüksek öğretim kurslarında karantina altına aldık.

Çeşitli ülkelerdeki 25 bin vatandaşımızı Türkiye’ye getiriyoruz.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.