Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

40 YIL SONRA ‘KARNE’ HEYECANI!

Samsun’da İstiklal İlkokulu’nda düzenlenen bir etkinlik, emekli olmuş öğretmenlere duygu dolu anlar yaşattı. Uzun yıllar önce emekli olmuş öğretmenler ‘karne dağıtma’nın heyecanını yeniden yaşadı

40 YIL SONRA ‘KARNE’ HEYECANI!
REKLAM ALANI
21 Ocak 2024 17:22 | Son Güncellenme: 21 Ocak 2024 17:24

Samsun’da İstiklâl İlkokulu 4A ve 4B sınıfı öğrenci ve velileri, çok farklı ve duygu dolu anların yaşandığı bir karne törenine şahitlik etti. Öğrenciler karnelerini, Mavi Yaşam Hayata Değer Katanlar Dayanışma Derneği ile ortak yürütülen ‘Öpülesi Eller, Minik Yürekler Buluşması’nda Samsun’un çeşitli okullarında öğretmenlik yapmış ve uzun yıllar önce emekliye ayrılmış öğretmenlerin ellerinden aldı. Bazıları en son 40 yıl önce karne verdiklerini belirten öğretmenler, o heyecanı yeniden yaşadıklarını ifade etti.

‘BİZİM İÇİN BÜYÜK MUTLULUK’
Düzenlenen etkinlikte öğrenciler, öğretmenleri ve veliler, emekli öğretmenleri oratoryo ve dans gösterisiyle karşıladı. Etinlik ile ilgili açıklamada bulunan Mavi Yaşam Hayata Değer Katanlar Dayanışma Derneği Başkanı Ömür İşnel, “Kıymetli öğretmenlerimiz yıllar sonra karne gününün heyecanını bizimle birlikte yaşadılar. Onları aramızda görmek bizim için büyük mutluluk” dedi.

Amaçlarının kendini toplumdan izole etmiş ya da ettirilmiş büyükleri bakımevleri ve huzurevlerine düşmeden, gençler ve çocuklarla kaynaştırarak sosyal hayata yeniden kazandırmak olduğunu söyleyen Ömür İşnel, bu tarz etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, “İstiklal Okulu yöneticilerine, öğretmenlerine, öğrencilerimize ve velilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÖZYAŞLARINA BOĞAN SÜRPRİZ
Programın sonunda yaşanan sürpriz ise herkesi göz yaşlarına boğdu. Derneğin yönetim kurulu üyesi Yasemin Bilgi, İstiklâl İlkokulu’nda 1966 yılında görev yapmış ve kendisinin de ilkokul öğretmeni olan Annesi Münevver Kaynar’ın elinden 1972 yılında almış ve saklamış olduğu 1’inci sınıf karnesini yeniden alarak, başta annesi olmak üzere salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı. Tören Okul Müdürü Sezai Tiryaki ve Dernek Başkanı Ömür İşnel’in öğretmenlere sertifika verilmesiyle sona erdi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.