Dolar 32,5488
Euro 34,8520
Altın 2.427,88
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

45 yıl sonra madalyalarına kavuştular

Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan 63 Kıbrıs gazisi, 45 yıl sonra madalyalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

45 yıl sonra madalyalarına kavuştular
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2019 17:17

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 63 gazi için Alpaslan Türkeş Parkı Belediye Tesislerinde madalya ve berat tevcih töreni yapıldı. Gaziler, 45 yıl sonra madalyalarına kavuşmanın gurur ve mutluluğunu yaşadı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilcisi Rahmi Şahin, “Bu emsali olmayan barış harekatında Türk Silahlı Kuvvetlerinin 415 kara, 65 deniz, 5 hava ve 13 jandarma olmak üzere toplamda 498 şehidi ve bin 200 yaralı askeri mevcuttur. Kurtuluş Mücadelesi’nin ilk kıvılcımının atıldığı Samsunumuz da Kıbrıs Barış Harekatı’nda 13 şehit vermiştir. 20 Temmuz 1974 tarihinin bir cumartesi gününde Beşparmak Dağları’nın sarp kayalarına yuva yaparak ENOSİS hayalini Akdeniz’in karanlık sularına bir daha geri dönmemek üzere gömen kahraman Kıbrıs gazileri sizinle ne kadar övünsek azdır” dedi.

Bafra Kaymakamlığına vekaleten bakan Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman ise Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türk tarihinin şanlı sayfalarından biri olduğunu vurguladı. Zaman, “Kıbrıs’taki soydaşlarımızın zalimane soykırıma uğrayan soydaşlarımızı kurtarmak, yavru vatana sahip çıkmak için gerçekleşen bir harekattır. Bizim tarihimizin ne kadar şanlı ne kadar gurur verici olduğu göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nde mutlu, huzurlu bir şekilde yaşıyorsak şehitlerimizin sayesinde, gazilerimizin sayesinde. Sizlere gazilerimize, şehit yakınlarımıza çok şey borçluyuz hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gazilerin madalyaları verildi. Hayatta olmayan gazilerin ise eşleri ve yakınlarına madalyaları takdim edildi.
Törene ayrıca, Garnizon Komutanı Asteğmen Serdar Mücahit Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, askeri erkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Başkanı Sadet Var, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, gaziler ve yakınları katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.