Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘5 BİN KİŞİYE İŞ!..’

Samsun’da, Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Tanıtım Toplantısı yapıldı ve OSB’nin talep toplama işlemi başlatıldı. Vali Zülkif Dağlı, bin 500 dönümlük OSB’de 5 bin kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiğini söyledi

‘5 BİN KİŞİYE İŞ!..’
REKLAM ALANI
2 Ocak 2023 21:03

Samsun, kuruluşu tamamlanan ve bugün tanıtımını gerçekleşen Vezirköprü Karma OSB ile birlikte 8’i sanayi ve 1’i de Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) olmak üzere 9 organize sanayi bölgesine sahip. Onaylanan Vezirköprü Karma OSB’nin tanıtımında konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, önemli açıklamalarda bulundu.

AĞAÇ VE KENEVİR ÜRÜNLERİ
Karma OSB’de ağaç ürünleri ve kenevir ürünleri gibi katma değeri yüksek ürünlerin işleneceğini ifade eden Zülkif Dağlı, “Vezirköprü Karma OSB’ye bugün ‘Bismillah’ diyerek tanıtımını başlattık. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun. Vezirköprü’de böyle bir ihtiyaç hissediliyordu. İlçede özellikle ağaç endüstrisinde bir talep vardı. Bunların önünü açmak durumundayız. Kenevir ile ilgili sanayinin gelişmekte olduğunu ve yeni taleplerin olduğunu biliyoruz. İlçe içi ve dışından ekstra talepler de gelecek. Ağaç ürünleri ve kenevir ana eksenlerimizi oluşturuyor. Bunun üzerinden yürürsek Vezirköprü için katma değeri yüksek bir sanayiye ulaşmış oluruz. Burası sorunsuz bir alan. 2B’den çıkarttık ve yolları da tamamlandı. OSB’nin açılışını yapmadan yolunu yaptık” dedi.


ORMAN ÜRÜNLERİ VE KENEVİR: Vali Zülkif Dağlı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in müjdesini verdikleri Vezirköprü Karma OSB için Avdan ile Örencik mahalleleri arasında kalan bölgede bin 500 dönümlük bir yer ayrıldı. Vali Dağlı, açılışı yapılmadan yollarının yapıldığını açıkladığı OSB’de 2 sektörün, ağaç ve kenevir ürünleri sanayinin yer alacağını söyledi.

HEDEF, 5 KİŞİYE İŞ İMKANI
Talep toplanmaya başlanan OSB’de 5 bin kişinin istihdam edileceğini dile getiren Vali Dağlı, “Karma OSB 1500 dönümlük bir yer. Gıda OSB’nin neredeyse 2 katı büyüklüğünde bir alan. Güzel bir planlama ile yatırımcıların buraya geleceğini biliyoruz. İyi bir talep var. Alan, 5. derecede teşvik kapsamında yer alıyor. İyi müteşebbisler bunun ne demek olduğunu biliyor. Talepleri şu andan itibaren almaya başladık. Kısa bir zaman sonra da altyapı çalışmasına başlayacağız. Türkiyemiz için inşallah daha fazla istihdam, gelir kaynağı ve katma değerlerin geleceği karma OSB’ler olsun diliyoruz. Vezirköprü olarak ihracatta Türkiye’de biz de varız demek istiyoruz. Vezirköprü Karma OSB’de kümülatif olarak 5 bin kişinin istihdam edilebileceğini öngörüyoruz. Sadece tekstile ağırlık verilse sayı çok fazla olur ama bizim tercihimiz bu değil. Katma değeri yüksek ağaç endüstrisi, kenevir ve benzeri üretim ağırlıklı bir karma OSB istiyoruz. Tekstil de az miktarda özellikle kadın istihdamını desteklemek üzere yer vermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Tanıtım toplantısına ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vezirköprü Kaymakamı Halid Yıldız, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile ilgili kurum müdürleri ve meclis üyeleri katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.