Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

10 yaşındaki çocuğa kürtaj yapıldı, ülke karıştı

Tecavüz sonucu hamile kalan 10 yaşındaki bir çocuğa kürtaj yapılması ülkede tartışma yarattı.

10 yaşındaki çocuğa kürtaj yapıldı, ülke karıştı
REKLAM ALANI
18 Ağustos 2020 17:49
Brezilya’da kürtaj sadece annenin hayatı tehlikedeyse yasal. Brezilya’da tecavüz sonucunda hamile kalan 10 yaşındaki bir çocuğa kürtaj yapılması ülke kamuoyunda tartışma yarattı. Estado de Sao Paulo gazetesinin haberine göre kürtajın yapıldığı Recife kentindeki hastane önünde toplanan evanjelikler operasyonu engellemeye çalıştı.

Yoksul bir ailenin çocuğu olan ve büyükannesi tarafından büyütülen kızın amcası tarafından 6 yaşından beri tecavüze uğradığı belirtiliyor. Hakkında yakalama kararı olan 33 yaşındaki şahıs ise henüz bulunabilmiş değil.

TECAVÜZ MAĞDURUNA ‘KATİL’ DEDİLER

Recife’deki hastane önünde toplanan evanjelik kürtaj karşıtlarının doktorların binaya girmesine engel olduğunu yansıtan görüntüler sosyal medyada defalarca paylaşıldı. Polisin müdahalesinden sonra hastane önündeki abluka kaldırıldı. Kız çocuğu da polis koruması altında hastaneye girebildi. 10 yaşındaki kız çocuğuna protestocularun “katil” diye bağırdıkları görüldü. Sosyal medyada ise kız çocuğuyla dayanışma mesajları yayıldı.

Kürtajın daha önce çocuğun ikametine yakın bir hastanede yaptırılması istenmiş ancak söz konusu hastane mahkeme kararına rağmen operasyonu yapmamıştı.

Brezilya’daki bu olay katı evanjelik aile bakanı Damares Alves’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama üzerine duyulmuştu. Alves mahkeme kararını üzüntüyle karşıladığını söylemiş, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun taraftarları ve başka evanjelik siyasetçiler de hem mahkeme hem de kızın ailesi üzerinde baskı kurmaya çalışmıştı. Sağcı aktivist Sara Winter de kızın ismini ve kürtaj yapılacak olan hastanenin adını sosyal medya üzerinden duyurmuştu.

Brezilya’da her yıl uzmanların tahminlerine göre bir milyondan fazla yasadışı kürtaj yapılıyor. Operasyonların yüzde 90’ı hijyenik açıdan son derece kötü koşullarda gerçekleşiyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Brezilya’da her iki günde bir kadın yanlış yapılan kürtaj operasyonu sonucunda hayatını kaybediyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.