Dolar 32,5357
Euro 34,8936
Altın 2.486,79
BİST 9.564,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Atakum Belediyesi’nden HES kodlu pandemi önlemi

Korona virüs pandemisinin Türkiye’de etkili olmaya başladığı ilk günden itibaren ilçede tüm ekipleri ile birlikte sahada olan Atakum Belediyesi, Samsun’daki vaka sayısının artmasının ardından yeni bir tedbir aldı. Vatandaş ve çalışanlara belediye hizmet binasına girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi.

Atakum Belediyesi’nden HES kodlu pandemi önlemi
REKLAM ALANI
8 Eylül 2020 14:21

Dünya ile birlikte Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüs salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günden itibaren acil durum eylem planını devreye alarak sahaya inen Atakum Belediyesi, Samsun’daki pozitif vaka sayısını artması üzerine yeni bir tedbir aldı. Yaklaşık altı aydır belediye hizmet binasına giren tüm yurttaş ve çalışanlara ateş ölçümü yapan ve dezenfektan kullandıran Atakum Belediyesi, Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolü yapmaya başladı. İşlemleri için binaya gelen yurttaşlar ile birlikte mesai başlangıcında belediyeye giriş yapan çalışanlar, kapıdaki güvenlik görevlilerine telefonlarının ekranından HES kodlarını gösteriyor. Dijital uygulama ile giriş yapan kişiye ait HES kodunu okutan görevliler, yurttaş ya da çalışana ait herhangi bir olumsuz bildirim ile karşılaşıldığında sağlık ekiplerine bilgi veriyor. Belediye hizmet binasına giriş yapılabilmesi için ekranda “Riskli değil” bildiriminin görülmesi gerekiyor. Son dönemde pozitif olmasına rağmen karantina kurallarına uymayan hasta sayısının çoğalması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Samsun’daki tüm kamu kuruluşlarında zorunlu hale getirilen HES kodlu giriş, Atakum Belediyesi’nde de uygulanacak. Telefon ekranında ya da kağıda çıktı alınmış şekilde HES koduna sahip olmayan yurttaşlar kamu kuruluşlarına giriş yapamayacak.

Kodu olmayanlar için hes destek masası
Korona virüs pandemisi nedeniyle tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Sürecin en başından bugüne tüm ekiplerimizle birlikte sahadayız. Atakumluları salgın hastalıktan koruyabilmek için hem ülke genelinde alınan tedbirlerin uygulanma süreçlerini takip ettik hem de belediye imkanları ile çok sayıda önlem almaya çalıştık. Samsun İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun HES kodu ile giriş kararı da Atakum Belediyesi’nde uygulanmaya başladı. Herhangi bir işlem yapmak için belediyeye gelen yurttaşlarımızın HES kodlarını yanlarında bulundurması gerekiyor. Akıllı telefona sahip olmayan, HES kodu edinememiş yurttaşlarımız için de belediyenin girişinde bir HES Destek Masası oluşturduk. Orada arkadaşlarımız HES kodu olmayanlara yardımcı oluyor. Salgın hastalığı yenebilmemiz için herkesin alınan tedbirlere uygun davranması gerekiyor. Tüm Atakumlulara; maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları yönündeki çağrımı yineliyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.