Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 18°C

CHP Milletvekilleri, Çarşamba ve Terme’de ‘KOBİ’LERE DESTEK VERİLSİN’

CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ile Kemal Zeybek, Terme ve Çarşamba ilçeleride faaliyet gösteren sanayi sitelerini ziyaret ederek sorunları yerinde dinledi

CHP Milletvekilleri, Çarşamba ve Terme’de  ‘KOBİ’LERE DESTEK VERİLSİN’
REKLAM ALANI
23 Ekim 2020 18:10

CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, il merkezindeki sanayi sitelerinin ardından ilçelerde de sanayi esnafıyla buluşmaya devam ediyor. Zeybek ve Hancıoğlu, son olarak Çarşamba ve Terme ilçelerinde faaliyet gösteren sanayi sitelerini gezerek sorun dinledi.

6 AYA KALMAZ KEPENK KAPANIR
CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yörükçü ve Terme ilçe Başkanı İbrahim Yavuz’un yanısıra bazı partililerin de eşlik ettikleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ‘üretimin motor gücü’ olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“KOBİ’ler,devlete yük olmadan kendi geçimlerini sağlarken çalıştırdıkları insanlarla üretim ve istihdam yaratan işletmelerin içine düşürüldüğü durumun iyi olmadığını yerinde tespitler yaparak görüyoruz. Borç ve prim ertelemelerinin sorunlarına çare olmadığını ifade eden işletme sahipleri, 3 ya da 5 ay sonraya ertelenen borçları nasıl ödeyeceklerini bilemiyor. Bu günkü olumsuz koşulları yaratanların sorunları çözeceğine inanmıyor. Devletin yaratamadığı istihdamı ve üretimi yaratıyor KOBİ’ler. Devleti yöneten siyasi iktidar taraflı ve adil olmayan zihniyeti 5,6 mütaahite ülkenin gelirlerini kontrolsüz ve hesap vermeden aktarma peşinde. İşletme sahipleri, bu şartlar böyle devam ederse 6 ay dayanamayacaklarını, kepenk kapatacaklarını söylüyor.”

ÜRETİM VE İSTİHDAM KAYIPLARI
Toplumda orta direk olarak tanımlanan küçük ve orta ölçekli sanayicinin ve yanlarında çalıştırdıkları işçilerin yaşadığı sorunlar çözümbekliyor. Birçok firmanın borç ertelemesi ile faaliyetini sürdürdüğünü gördük. Mevcut kriz ve salgın hastalığın etkilerinin uzun sürmesi durumunda bazı işletmelerin faaliyetlerini sonlandırmak durumunda kalacağını bununla birlikte üretim ile istihdamda daha büyük kayıpların yaşanacağını şimdiden iktidarın görmesi ve gerekli tedbirleri almasını öneriyoruz. Kriz ve Covid -19 salgın hastalık döneminde dünyada bütün ülkelerin kendi firmalarını ve üreticilerini korumaya aldıklarını görüyoruz, devletimizden de KOBİ’lere destek olmasını bekliyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.