Dolar 32,2704
Euro 34,7748
Altın 2.411,84
BİST 10.210,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

2021 PÖH, PMYO, POMEM, PAEM alımları Kamuya 100 bin memur

Yeni Ekonomi Program öncesinde yapılan açıklamada 35 bine yakın personel alımına dair karar verildiği açıklanmıştı. 2021 bütçesiyle kamu kurum ve kuruluşlarına ek olarak 65 bin daha personel alınması planlanıyor

2021 PÖH, PMYO, POMEM, PAEM alımları  Kamuya 100 bin memur
REKLAM ALANI
1 Kasım 2020 17:32

Koronavirüs salgınının ardından kamuda artan, güvenlik açığı ile birlikte yeni personel alımları ne zaman yapılacak araştırılıyordu. KPSS sonuçlarının açıklanması memur ihtiyacının artması nedeniyle kadroya yerleşmek isteyen adaylar, kamuya yeni memur alımları ne zaman yapılacak araştırıyormaya başladı.

65 PERSONEL DAHA EKLENDİ
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki 2021 yılı bütçe teklifinin görüşmeleri geçen hafta itibari ile başladı. 27 Ekim salı günü ise bütçe teklifinin geneli üzerinden görüşmelere devam edildi. Yapılan görüşmelerin ardından bakanlıklar ve kamu kuruluşlarının 2021 yılı bütçe teklifleri görüşüldü. Yeni Ekonomi Programı öncesinde yaklaşık 30 bin kamu personeli alındığı bildirilmişti. Yeni Ekonomi Programı ile birlikte 2021 yılı içerisinde 65 bin personel daha alınması bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı’nın PÖH, PMYO, POMEM, PAEM alımları için vatandaşlar beklemeye başladı. Peki PÖH, PMYO, POMEM, PAEM alımları ne zaman yapılacak? 2021 polis alımları ne zaman olacak?

POLİS ALIMLARI NE ZAMAN?
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına polis alımları için nefesler tutuldu. Binlerce kişi polis alımlarının başlaması için 2021 polis alımları ne zaman yapılacak araştırmaya başladı. PÖH, PMYO, POMEM, PAEM eğitimleri alan binlerce aday, ne zaman polislik görevine başlayacağını merak ediyor. Yeni Ekonomi Paketi ile 2020 bütçesinde 65 bin kamu personel alımı öngörülüyor.Polis Akademisi Başkanlığı’na 2021 yılında binlerce polis memuru katılması bekleniyor. 2021’de de sağlık, eğitim gibi kadrolar olmak üzere Emniyet’e üniversite mezunu komiser, polis memuru ile bekçi alınacak.

35 BİNİN ÜZERİNDE PERSONEL
1Yeni Ekonomi Programı kapsamında yapılan görüşmelerin ardından bütçe teklifinin açıklanmasıyla birlikte 2021 yılında kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte bakanlıklara ne kadar personel alınacağı bilgisi paylaşılacak. Bu açıklamayla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı’na kaç PÖH, PMYO, POMEM, PAEM alınacağı da merak konusu oldu. Yeni Ekonomi Programı öncesinde bütçelendirilen ve uygun olduğu saptanan 35 binin üzerinde personel alımı gerçekleştirilecek. Ardından kamuya memur alımlarının 65 bin kişiye kadar devam edeceği kaydedildi. 65 bin kamuya memur alımlarının arasında en fazla ihtiyaç duyulan güvenlik güçleri de yer alıyor. PÖH, PMYO, POMEM ve PAEM alımları ne zaman olacak merak eden vatandaşlar, alımların bir an önce başlamasını talep ediyor. Kamuya 2021 yılı için topla 100 bin memur alınması planlanıyor.

POLİS MAAŞLARI NE KADAR 2020
Polis maaşları çalışılan rütbeye göre değişkenlik göstermektedir. 2020 yılının Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre; polis maaşları 5,75 oranında zamlandı. En son yapılan enflasyon zammına göre; polis memuru (8/1) maaşı 6.388 TL olurken, başkomiser (3/1) maaşı ise 7.296 TL oldu.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.