Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

7 AYDA 700 BİN YOLCU!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan elektrikli otobüsler, çevre dostu ve ekonomik olmalarının yanı sıra fosil yakıtlı otobüslere oranla daha sessiz oluşuyla halkın tercih nedeni oldu

7 AYDA 700 BİN YOLCU!
REKLAM ALANI
11 Nisan 2023 18:32

Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki elektrikli otobüsler ile Samsun, hem çevre duyarlılığı hem de yakıt tasarrufuyla diğer illere örnek oluyor. Toplu taşımada tasarruf sağlamak ve karbon emisyonunu düşürmek amacıyla Türkiye’de ilk kez yerli lityum pilli, ultra hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüsler halkında tercih nedeni oldu.

ULAŞIMDA YENİ BİR DÖNEM
Geçen yıl Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST’le birlikte yolcu taşımaya başlayan elektrikli otobüslerle, ulaşımda da yeni bir dönem başladı. Yazılım ve tasarımı yüzde yüz yerli olan bu otobüsler 10 dakikalık şarjla 90 kilometre yol gidebiliyor. Fosil yakıta göre 8’de 1 ekonomik ve çevre dostu olup vatandaşlara sessiz bir şekilde yolculuk yapma imkanı sağlıyor. Ayrıca elektrikli otobüsler fosil yakıtlılara göre 10 desibel daha düşük sesle çalışıyor. 10 dakikada şarj edilip yaklaşık 90 kilometre yol kat ediyor.

10 DESİBEL DAHA DÜŞÜK SES
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, geleceğin şehrini kurduklarını, bu nedenle elektrikli otobüs sayısını artıracaklarını söyledi. Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Gürkan ise “20 elektrikli otobüsümüz 7 aydır yolcu taşıyor. Bu sürede 700 bin civarında yolcuya hizmet sunduk. Yaklaşık 600 bin kilometre yol kat ettik. Yolcular çok sevdi. Çünkü daha çevreci ve yakıt tasarrufu açısından da değerlendirdiğimizde çok karlı. Bunun yanında daha sessiz. Elektrikli otobüsler fosil yakıtlı otobüslere göre 10 desibel daha düşük sesle çalışıyor. Bu nedenle yolcular daha konforlu buluyor” dedi.

SAMSUNLULAR DEĞERLENDİRDİ
Elektrikli otobüsleri tercih eden yolculardan Arzu Deniz, “Çok güzel, çok memnunuz. Diğer otobüslere göre daha sessiz ve konforlu” diye konuştu.

Arzu DENİZ

Kübranur Gülaçtı ise “Gayet memnunum. Üniversiteye gidip geliyorum. Çok sessiz. Bu otobüslere binince başım hiç ağrımıyor” dedi.

Kübranur GÜLAÇTI

Yolculardan Necip Sevinçli “Konforlu, sessiz, yakıt yok. Çevre dostu. Daha ne diyelim. Belediyemize teşekkür ederiz. İnşallah tüm araçlar böyle olur” ifadelerini kullandı.

Necip SEVİNÇLİ

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.