Dolar 32,4573
Euro 34,7779
Altın 2.427,95
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

SAMSUN’DA ‘TIR’ İSYANI!

Samsun’da TIR kazasında yakınlarını kaybeden aileden tepkili. Ağabey Mustafa Ateş, “TIR girişinin yasak olduğu saatte kaza oldu, TIR’ların burada ne işi var” dedi

SAMSUN’DA ‘TIR’ İSYANI!
REKLAM ALANI
31 Aralık 2022 08:30 | Son Güncellenme: 30 Aralık 2022 21:07

Samsun’da TIR’ın altında kalarak hayatını kaybeden kadının yakınları, yasak olan saatte bu araçların mahalle arasına girmesine ve park etmesine tepki gösterdi.

TIR’IN ALTINDA FECİ SON
22 Aralık günü İlkadım İlçesi Kadifekale Mahallesi 30 Ağustos Caddesi’nde meydana gelen kazada Ramazan U. idaresindeki 55 AFE 524 plakalı TIR, bulunduğu yerden dönüş için manevra yaparken sürücü aracın kör noktasından geçtiğini iddia ettiği yaya Nurşen Ateş’i (49) fark etmeyerek çarpıp altına aldı. O sırada olay yerinde geçen ağabeyi Mustafa Ateş kardeşini yerde yatarken görünce kahroldu. Nurşen Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, ağabeyi Mustafa Ateş ve ablası Şükran Ateş ise mahalle arasına yapılan TIR parklarına tepki göstererek yetkililere seslendi.

‘KARDEŞİMİ 1.5 METRE SÜRÜKLEDİ’
Kaza yerini her gördüğünde kardeşinin aklına geldiğini ifade eden Mustafa Ateş, “Buradaki bir okulda öğretmenlik yaptığım için arabamı sabahları bu bölgeye park ediyorum. Diğer taraflar çok dolu oluyor. Günlük rutin olarak akşam çıkışı oğlumu ortaokuldan alıyorum. Olay günü oğlumla birlikte arabamın yanına geldiğimde bir kalabalık olduğunu gördüm. Büyük bir TIR ve yerde yatan bir insan görünce oğluma arabadan inmemesini söyledim ve olaya bakmaya gittim. Eğilip baktığımda yerde yatan kişinin kardeşim olduğunu fark ettim. Koskoca TIR bu istikametten geliyor ve burada dönmeye çalışırken durup birisiyle sohbet ediyor. Sonrasında sağına soluna bakmadan hareket edince ne yazık ki kardeşimi aracın altına alıyor. 1,5 metre sürükleyerek çok feci bir şekilde can vermesine sebep oluyor” dedi.

‘TIR GİRİŞİ YASAKLANSIN’
Olayla ilgili gerekli yerlere şikayetlerini yaptıklarını söyleyen Mustafa Ateş, “Her türlü ifademizi verdik. Burası tamamen okullar bölgesiyken tam çıkış saatinde böyle büyük bir TIR’ın orada ne işi var? Toplu taşıma alanında da TIR parkı yapılıyor. Okul ortamının çocuklar tarafından tehdit edilmesi bence çok yanlış. Bir başka kişinin daha canı bu sebepten dolayı yanmasın. Bu durumlarla ilgilenen devlet kurumlarına, tüm yetkililere sesleniyorum. Lütfen bu problemi çözelim. Saat 15.00 gibi oldu olay. TIR girişinin kesinlikle yasak olduğu bir saattir. TIR’ların buraya girmesini, önlemesini istediğimiz kurumların da biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Gerekirse çevreye ‘TIR parkı yasaktır’ yazsınlar. Levhalar ile göstersinler. Başkasının da canı yanmasın istiyoruz. Kaza yerini gördüğüm anda hemen kardeşim gözümün önüne geliyor. Bu acıyı kimse yaşamasın” diye konuştu.

Abla Şükran Ateş de TIR parkına tepki göstererek denetimin artırılmasını talep etti.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.