Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

İŞTE PROJELER…

Samsun’da, ‘Daha hızlı, daha güçlü, daha ileri’ vizyonuyla seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, projelerini ve yatırımlarını açıkladı

İŞTE PROJELER…
REKLAM ALANI
8 Mart 2024 18:25 | Son Güncellenme: 8 Mart 2024 18:49

Samsun’da Cumhur İttifakı’nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Samsun için hayata geçireceği projeleri görkemli bir toplantıyla tüm kamuoyuna açıkladı. Halit Doğan’ın Proje Lansmanı, Atakum’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yoğun bir ilgiyle takip edildi.

TÜRKİYE YÜZYILI ŞEHİRLERİ
Her alanda Samsun’u ön plana çıkarmak ve bu amaçla gerekli çalışmaları yapmak için çalıştıklarını, bunun için yola çıktıklarını söyleyen Halit Doğan, “Hem yapmış olduğumuz anketlerde, hem Samsun’a fikrinle yön ver çalışmalarıyla hem de yaşadıklarımızla önce ulaşım konusunu konuşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Ulusal ve uluslarası alanda şehrimizin potansiyelini en etkili şekilde değerlendirerek, Türkiye Yüzyılı şehirleri vizyonuyla her alanda Samsunumuzu ön plana çıkarmak ve bu amaçla gerekli çalışmaları yapmak için çalışıyoruz. Mevcut durumda Samsunluların 1 gün içinde ulaşımda harcadığı ortalama süre 60 dakika. Yeni yatırım ve projeler hayata geçirilmediği takdirde bu süre 2029 sonunda 80 dakikalara çıkabileceğini değerlendiriyoruz. Ulaşımda harcanan süreyi 40 dakikaların altına düşürmeyi planlıyoruz” dedi.

Halit Doğan'dan GÖRKEMLİ tanıtım

TOPLUMA TAŞIMAYA İLAVE YATIRIMLAR
Kırsaldaki yol sorununun yüzde 85’inin halledildiğini belirten Doğan, “Kent içindeki ulaşımın hızlandırılmasıyla alakalı toplu taşıma sistemlerimize ilave yatırımlarla yaygınlaştıracak ve herkes için ulaşabilir bir sistemi hayata geçirmiş olacağımız. Ulaştırma Bakanımızın ifade ettiği Samsunumuza yeni 10 tren hazine tarafından karşılanarak 24 ay sonrasında başlamak suretiyle 36 ay içinde şehrimizin hizmetine sunmuş olacağız. Bu tRenler 40 metre olacağı için hem ulaşımdaki hızı hem de konforu artırmış olacağız” diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİNE RAYLI SİSTEM
Halit Doğan, lansman toplantısında kısaca şu açıklamaları da yaptı:

“Şehir Hastanesi temmuz gibi açılmış olacak. Bir taraftan buraya günlük 50 bin hasta ve hasta yakını, çalışanın gitmesi gelmesi gerekecek. Burada önemli bir ulaşım hizmeti de gerekeceği için gelecek 5 yıl içinde raylı sistemi Şehir Hastanesi’ne getirebilmek. Buradaki İlkadım’la Canik’i birbirine bağlayacak bir şekilde Samsun’un hizmetine sunmuş oluruz. Batı Çevre Yolu hem Doğu Çevre Yolu ile şehir içi trafiği rahatlatacak. İnşallah otogardan, havalimanı kavşağına inecek şekilde bir Doğu Çevre Yolu’nu da şehrimize kazandırdığımızda Tekkeköy bölgesinde yeni yapılması planlanan OSB ile trafik sorunu Samsunumuzun gündeminden çıkacak.

Halit Doğan'dan GÖRKEMLİ tanıtım

SAMSUN KART HAYATA GEÇİRİLECEK
Samsun Kart’ı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Samsun’daki tüm yaşayanların kullanabileceği bir kart olarak tasarlıyoruz. Ulaşımdan, tüm ihtiyaçlarınızı giderecebileceğiniz bir kart olmasını ön görüyoruz. Sosyal belediyecilikle alakalı insanlara yardım ediyoruz. Veren elin alan eli görmemesi ve alacakları ihtiyaçları da mahallelerindeki marketlerden ve bakkalardan almalarını arzu ettik. Samsun Kart’ı herkes kullanacağı için, içindeki paranın da yardım olup olmayacağı anlaşılmayacak. Bu şekilde şehrin esnafı da güçlendirilecek.

İNSANLAR ‘NEFES’ ALACAK
Nefes isimli projemiz var. İnsanların bakmakla yükümlü olduğu yakınları olabiliyor. İnsanlara nasıl nefes aldırabiliriz diye düşündük. İnsanların evlerine gidelim, haftada 2 gün 2 saat bakan insanın kendine vakit ayırabileceği bir alan oluşturalım. Senede bir hafta tatile gidecekse alalım yatılı olarak biz bakalım. İnsanların her anında yanında olmayı, bir nefes aldırarak yanlarında olmayı arzu ettik. Sosyal belediyecilikte örnek projeleri Samsunlularla birlikte hayata geçirmiş olacağız.

GENÇLER İÇİN ‘PETEK’ PROJESİ
2 üniversitemiz, 1teknoparkımız var. Herkes Teknopark’ta yer bulamıyor. Gençlerimizin ellerinden tutmak ve üretecekleri projelerde yanlarında olmak için arzu ettiğimiz için Petek Kuluçka, Petek Gençlik, Petek Mahalle, Petek Sanat gibi alanları hayata geçirmek istiyoruz. Buralarda gençlerin, kadınların, çocukların bir araya gelerek çalışmalarını yapabileceği, eğitimler alabileceği alanlar oluşturacağız. Asgari ücret ya da dar gelirli vatandaşlarımızın çocukları için Petek Yuva’yı da hayata geçirmek istiyoruz.

ÇOCUKLARA ‘KÖY’ MÜJDESİ
Samsun’da bir çocuk köyünü hayata geçirelim, açık ve kapalı alanlarıyla burada resimden müziğe farklı alanlarda kurslar da alabilecekleri bir yer hayal ediyoruz. Burada anneler ve babalar için de açık mutfakların olduğu, gastronomiyle oyalanabileceği, yaptıkları yiyecekleri çocuklarıyla oturup yiyecekleri bir yeri inşallah Samsunlu’nun hizmetine sunmuş olacağız.

İSTİHDAM KURSLARI HAYATA GEÇİRİLECEK
Bizim farklı alanlarda insanlarımızı yetiştirmek ve istihdamla alakalı önemli yatırımlara artık ev sahipliği yapan Samsunumuzun iş sorununu ortadan kaldırmak gibi bir yükümlülüğümüz var. Ortaokul sıralarından itibaren bir tarafında Büyükşehir Belediyesi’nin, Milli Eğitim’in, bir tarafında ticaret sanayi odalarının ve organize sanayi bölgelerinin(OSB) olduğu, çocuklarımızı endüstri meslek liselerine teşvik edici sanayi bölgelerini ziyaret ettirecek çalışmalar yapacağız. İş arayan fakat meslek edindirme kurslarıyla yönetilmeye ihtiyacımız olan bir sürecimiz var. Bu süreci de iş bulmak isteyen insanların yanlarında olacak istihdam kurslarıyla OSB’lerdeki ihtiyaçları ortadan kaldırmış olacağız.”

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.