İLKADIM’IN KADIN MUHTARLARINA ÖVGÜ!
Samsun’da kadın muhtarlarla buluşan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Özverilerini ve çalışkanlıklarını takdir ediyoruz” dedi
Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, İlkadım’da görev yapan kadın mahalle muhtarlarıyla buluştu. İlkadım Belediyesi’nin kadınların sosyalleşmeleri, yeni kazanımlar elde ettikleri ve danışma hizmeti aldıkları Hanımeli Konağı’nda gerçekleştirilen buluşmada, Başkan İhsan Kurnaz muhtarların dilek, temenni, öneri ve taleplerini dinledi.
İLKADIM’DA POZİTİF AYRIMCILIK
İlkadım’ın tüm muhtarlarıyla güçlü bir iletişimlerinin olduğunu ve sağlam bir bağ kurduklarını söyleyen Başkan İhsan Kurnaz, “İlkadım Belediyesi olarak gelenek haline getirdiğimiz muhtarlarımızla buluşma programlarımıza devam ediyoruz. Ancak bu kez kadın muhtarlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak, kadınlarımız için hazırlayıp hayata geçirdiğimiz Hanımeli Konağı’nda kadın muhtarlarımızla buluştuk. Tüm muhtarlarımız, mahallelerimizdeki gözümüz kulağımızdır. Her bir muhtarımızla güçlü bir iletişimimiz var” dedi.
KADINLARA YÖNELİK HİZMETLER
Kadın muhtarların çalışmalarını takdir ettiklerini de ifade eden Başkan Kurnaz, “Kadın muhtarlarımızın özverilerini ve çalışkanlıklarını takdir ediyoruz. Özellikle sosyal alanlarda, bizlere büyük destek sağlıyorlar. Kadın muhtarlarımız, belediyemizce kadınlara yönelik yapılan hizmetleri anlatmada, Hanımeli Konağı gibi projelere kadınları yönlendirmede aktif rol oynuyorlar” diye konuştu.
SEÇME VE SEÇİLME HAKKI
5 Aralık 1934 tarihinde, anayasada ve seçim kanununda yapılan değişiklikle, Türk kadınına ‘seçme ve seçilme hakkı’ verildiğini de hatırlatan İhsan Kurnaz, “Bu tarihten sonra kadınlarımız siyasi, hukuki ve sosyal haklar olmak üzere birçok hak elde etmiş oldu. İlçemizin kıymetli kadın muhtarları da bu hakların en önemli örneklerindendir. Bu vesileyle tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.



