‘HAYATİ’ İŞ BİRLİĞİ!
Samsun’da 2013 yılında AFAD ile iş birliği yapan EPOMEA’nın açılış törenine Samsun temsilcisi Salih Meriç de katıldı
Samsun’da 13 yıl önce gerçekleştirilen ziyaretler ve oluşan iş birliği sayesinde Türkiye ile ortak çalışmaya başlayan Yunanistan’daki EPOMEA’nın arama kurtarma merkezinin açılışına Türkiye’den üst düzey katılım sağlandı.
AFET YÖNETİMİNDE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Atina’daki açılış törenine katılan EPOMEA Türkiye Temsilcisi Salih Meriç, “2 ülkenin afet yönetimi alanında Samsun’da başlattığı iş birliği güçlenerek devam ediyor” dedi. Meriç, EPOMEA’nın Türkiye’de yaşanan birçok doğal afette görev aldığını, özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılarak hayat kurtaran ekipler arasında yer aldığını da hatırlattı.
ORTAK EĞİTİM VE TATBİKATLAR
Türkiye ile Yunanistan’ın doğal afetlerde birbirine destek olması gereken 2 komşu ülke olduğunu vurgulayan Salih Meriç, EPOMEA’nın akreditasyon sürecini takip ettiğini söyledi. Meriç ayrıca, AFAD ile Balkan ülkelerindeki ekipler arasında eğitim, tatbikat ve sempozyum gibi ortak faaliyetlerin artırılması için çalışmaların süreceğini belirtti.
BÜYÜKELÇİ ERCİYES İLE GÖRÜŞME
Aynı zamanda, genel merkezi Samsun’da bulunan Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu’nun(KARDEF) bir önceki dönem başkanı da olan Salih Meriç, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ile bir araya gelerek Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve afet alanındaki iş birliklerini değerlendirdi.
Atina’daki açılış törenine ayrıca Egaleo Belediye Başkanı, PASOK Partisi Siyasi Koordinatörü Lefteris Karhimakis, Yeni Demokrasi Partisi Atina Milletvekili Maria Sireggela ile Yunanistan İtfaiye Birlikleri yöneticileri de katıldı.


