Dolar 32,3995
Euro 34,6593
Altın 2.393,07
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Balıkçılar bugün ‘vira bismillah’ diyor.

Balık Ağları Denizle buluşuyor. Av yasağı 1 Eylül’de (bugün) sona erdi. Balıkçılar, “Bu mevsim bereketli geçecek” diyor, hazırlıklar ise tüm hızıyla devam ediyor.

Balıkçılar bugün  ‘vira bismillah’ diyor.
REKLAM ALANI
1 Eylül 2016 10:39 | Son Güncellenme: 1 Eylül 2016 11:22

Ölü sezon sona eriyor. Denizlerle trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için bugün yasak kalkıyor. Teknelerin tamir ve bakımları tamam balık tutmak için tekneler denizlere açılacak. Farklı çeşitteki doğal balıklar; tezgâhlardaki yerini alarak, müşterilerin hizmetine sunulacak. Yeni sezon Nisan ayının sonuna kadar devam edecek, balıkçılar bu yıl avlanmanın bol geçeceğini, hamsinin ve istavritin ucuza yenileceğinin de müjdesini verdiler.

 

balık bafra (1)

Bafra İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Hayri Öztürk Yaptığı Açıklamada, ‘’ Ülkemizde Su ürünleri avcılığı 1380 sayılı Su ürünleri Kanunu, Yönetmeliği ve Tebliğlerle düzenlemektedir. Bu bağlamda 2016-2020 yıllarını kapsayan 4/1 ve 4/2  nolu tebliğler 13 Ağustos 2016 tarihinde 29800  sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Ülkemiz balıkçılığı için önem arz eden Trol Balıkçılığı 1 Eylül itibari ile başlamıştır. Karadeniz Su ürünleri avcılığı olarak ülkemizin birinci sırasında yer almaktadır. Samsun ili olarak en fazla balıkçı gemisi filosuna sahibiz. Bu da Karadeniz de en fazla avcılığın yapıldığı il olarak kendini göstermektedir.

 

 

balık bafra (3)

İlçemizde Koşu Mahallesindeki Balıkçı Barınma yerinde bulunan toplam 7 adet Trol Gemisi ve yaklaşık olarak 15 adet uzatma ağı kullanarak avcılık yapan tekne Kızılırmağın denize döküldüğü bölgede balıkçılık yapmaktadır. Ayrıca civar ilçelerden gelen teknelerde bu bölgede avcılık yapmaktadır. Su Ürünleri avcılığı ilçemiz ekonomisine önemli derecede katkı sağlamaktadır. İlçemizde sadece deniz balıkçılığı yapılmamakta iç sulardaki göllerde ve baraj göllerinde önemli sayılacak düzeyde balıkçılık yapılmaktadır diyen Öztürk sözlerine şu şekilde son verdi. 2016-2017 av sezonunun balıkçılarımızın umutları kırmadan bol ve bereketli geçeceği düşünülmektedir. Balıkçılarımız dan özellikle 4/1 nolu Ticari Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen Tebliğ hükümlerine uymalarını bekliyoruz. Özellikle tüketicilerimizden de küçük boyda balık satın almamalarını, küçük balık gördüklerinde İlçe müdürlüğümüze (03625431091 nolu telefona) ,155 polis ve 156 jandarma telefonlarına ihbarda bulunmalarını bekliyoruz.’’ Dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.