Dolar 32,3806
Euro 34,7777
Altın 2.412,58
BİST 10.114,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

SAMULAŞ’a destek ÇIĞ GİBİ!

Samsun’da ulaşım hizmetlerini sunan SAMULAŞ’ta toplam 520 işçi için alınan ‘grev’ kararı, Türkiye’nin 4 bir köşesinden destek buldu. İstanbul’dan Kayseri’ye, Malatya’dan Antalya’ya binlerce çalışan, ‘SAMULAŞ işçisi yalnız değildir’ mesajı yayımladı.

SAMULAŞ’a destek  ÇIĞ GİBİ!
REKLAM ALANI
8 Aralık 2020 10:00 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2020 21:00

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ‘ulaşım’ hizmetlerini sağlayan Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. San. ve Tic. A.Ş.(SAMULAŞ)’de çalışan 520 işçi için alınan grev kararına Türkiye’nin her bölgesinden destek geldi. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Eskişehir, Kayseri, Malatya, Niğde Ulukışla ve diğer bir çok ilden SAMULAŞ çalışanları için ‘Yalnız Değilsiniz’ mesajları yayımlandı.

‘İŞ, EKMEK YOKSA
BARIŞ DA YOK!..’
Demiryol-İş Sendikası Samsun Şubesi yönetimi, bugüne kadar gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse SAMULAŞ nezdinde yürüttükleri görüşmelerin sonuç alamaması üzerine cuma günü grev kararı aldıklarını duyurdu. Sendika Başkanı Murat Kütür, “Uzun süredir haklarımız için mücadele ediyoruz ancak hiçbir sonuç alamadık. Bunun üzerine greve gitme kararı aldık” dedi. Haberin duyulması üzerine Türkiye’nin bir çok şehrinde, demiryolu çalışanları ile ulaşım işçileri ve bağlı oldukları sendika temsilcilerinden SAMULAŞ’ın kararına destek mesajları gelmeye başladı. İstanbul’dan Antalya’ya yüzlerce ulaşım sektörü çalışanı ve sendika yöneticisi, “SAMULAŞ işçisi yalnız değildir. İş, ekmek yoksa barış da yok. SAMULAŞ çalışanlarının haklı grevinde yanındayız” mesajları gönderdi.

SAMSUNSPOR TARAFTARI
SAMULAŞ’IN YANINDA..
Destek mesajları arasında Samsunspor’a gönül vermiş taraftarların olması da dikkatleri çekti. Üniversiteli Samsunsporlular ve Forza gibi grupların yanısıra sosyal medyada örgütlü taraftar grupları da yaptıkları paylaşımlarla SAMULAŞ işçilerine destek verdi. Destek mesajlarında, “SAMULAŞ A.Ş. çalışanlarının haklarının verilmediğini gerekçe göstererek almış oldukları grev kararı sonrası çalışanların hakları için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in gerekli adımları atacağını temenni ediyoruz. Samsunspor’un her maçında formalarını giyen ve grev kararı alan SAMULAŞ çalışanlarının yanındayız” denildi.

Musa GÜN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.