Dolar 32,4245
Euro 34,7360
Altın 2.434,17
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

ATAKUMLU KADINLAR ÖRNEK OLUYOR

Atakum’da kadın el emeği pazarı yeniden açıldı. Kooperatifleşmenin önemine değinen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, kadınlara “Gücünüzü birleştirin” çağrısında bulundu

ATAKUMLU KADINLAR  ÖRNEK OLUYOR
REKLAM ALANI
24 Temmuz 2022 14:14

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci öncülüğünde kadınların üretimini desteklemek ve toplumsal hayatın her alanında katılımını sağlamak amacıyla önemli çalışmalara imza atılan Atakum’da kadın el emeği pazarı yeniden açıldı. Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğinde gerçekleştirilen açılışa yoğun katılım sağlandı.

CUMA VE CUMARTESİ GÜNLERİ AÇIK

Reçel, turşu, unlu mamuller gibi gıda ürünlerinden sepet, çini, bez bebek, takı, filografi sanat eserleri ve geri dönüşüm ürünlerine kadar birçok el emeği ürünün satışa sunulduğu pazar, ziyaretçilerden tam not aldı. 22-23-24 Temmuz tarihlerinde hizmet verecek Atakum Kadın El Emeği Pazarı, kasım ayına kadar her cuma ve cumartesi günleri de açık olacak.

‘GÜCÜNÜZÜ BİR ARAYA GETİRİN’
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de kadınların üretime katılmasında kooperatifleşmenin önemine değinerek, “Kadının olmadığı yerde siyaset daha doğrusu demokratik, emek ve üretim odaklı siyaset olmaz. Kadının siyasetin, bürokrasinin ve üretimin içinde olmadığı bir yerde üretim de demokrasi de zayıf olur. Atatürk’ün Cumhuriyet’ine, bundan 100 yıl önce Türk Medeni Kanunu’yla size tanıdığı özgürlüğe, kadın haklarına ne olur sahip çıkın. Bunu üreterek, siyasete müdahale ederek, yöneterek; sokakta yürürken ‘ben varım’ diyerek yapın. Atakum Belediyesi’nin öncülüğünde bir kooperatif kuruldu. Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne üye olun. Ürettikleriniz markalaşmış olsun. Türkiye’nin her yerinde pazara ulaşabilsin. Gücünüzü ve enerjinizi bir araya getirin. Ürettiklerinizin bir pazarı olsun. Türkiye’nin, Atakum’un, Atatürk’ün Cumhuriyet’inin kadınları bir yola çıksınlar. Onları herkes görsün” diye konuştu.

Açılış programında ayrıca Atakum Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği ve Karadeniz İlleri Kadın Platformu Samsun Derneği iş birliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlatılan ve 1 Haziran 2002 tarihinde sonuçlandırılan ‘Samsun Yöresel Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması’nın ödülleri verildi.

Açılışa ayrıca CHP Atakum Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir, Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esin Çelebi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Öğretim Görevlisi Atanur Sevim ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Fatma DİNÇ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.